Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1 doneert met teams overgebleven voedsel en groot geldbedrag aan regio Emilia-Romagna

De Formule 1 doneert een miljoen euro voor de reddingsoperatie in Emilia-Romagna. Daarnaast wordt het voedsel van de Paddock Club, bedoeld voor tijdens de gecancelde race in Imola, in de regio gebruikt voor de getroffen personen.

Imola Circuit Floods
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dieter Rencken

Na het afgelasten van de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna wordt al het overgebleven voedsel van de Paddock Club en de hospitalities van de tien F1-teams gedoneerd aan de Italiaanse regio. Imola en omgeving is getroffen door noodweer, waardoor duizenden mensen geëvacueerd zijn en er meerdere doden en gewonden zijn gevallen.

Om de getroffen personen te helpen, wordt er naast het leveren van het voedsel voor de dure Paddock Club ook een geldbedrag van een miljoen euro gedoneerd door de Formule 1. "Door een collectief initiatief van de teams, de promotor en Do&Co kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in nood de nodige hulp krijgt", laat de F1 weten.

De GP van Emilia-Romagna werd afgelast vanwege de hevige regenval, waardoor onder meer de paddock onder water stond en de regio rondom het circuit van Imola zwaar werd getroffen. Al op woensdag werd de knoop doorgehakt door de betrokken partijen, zodat alle hulpdiensten in de regio de focus kunnen leggen op het helpen in de omgeving.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"