Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 en Ford lopen de polonaise vanwege terugkeer autofabrikant

Vanaf 2026 is Ford weer als motorleverancier aanwezig in de Formule 1. Na ruim twintig jaar keert het dan weer terug, tot vreugde van alle betrokken partijen.

Het hoge woord is eruit: Ford keert in 2026 terug in de Formule 1. Alhoewel de autofabrikant nog niet meteen bekend maakte met welk team het een samenwerking aangaat, zal men naar verluidt heel snel bekend maken dat het vanaf 2026 in zee gaat met Red Bull. Bill Ford, de achter kleinzoon van oprichter Henry Ford en huidig voorzitter van de autofabrikant, is zeer trots op de terugkeer van de Amerikaanse autofabrikant in de sport, zo laat hij weten. "Dit is het begin van een geweldig spannend nieuw hoofdstuk in de autosportgeschiedenis van Ford, dat begon toen mijn overgrootvader een race won. Die race droeg bij aan de start van ons bedrijf." "Ford keert nu terug in de koningsklasse van de autosport en neemt een lange traditie van innovatie, duurzaamheid en elektrificatie mee naar het hoogste niveau wereldwijd", aldus Bill.

F1: "Geweldig voor de sport!"

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, is zeer in zijn nopjes door de toevoeging van Ford aan de sport. "Het nieuws dat Ford vanaf 2026 terugkeert in de Formule 1 is geweldig voor de sport. We vinden het prachtig om te zien dat de autofabrikant zich voegt bij de andere geweldige fabrikanten die al in de sport aanwezig zijn." "Ford is een internationaal merk met een geweldig erfgoed in het racen en in de autowereld. Zij zien de enorme waarde van ons platform in, met de half miljard fans die de Formule 1 wereldwijd heeft." Hij vervolgt. "Het doel van F1 om in 2030 klimaatneutraal te opereren en om in 2026 100% duurzame brandstof te introduceren is eveneens een belangrijke reden voor Ford om toe te treden tot de sport." "Wij geloven er in dat onze sport de beste mogelijkheden en het grootste bereik biedt en we kunnen dan ook niet wachten totdat Ford vanaf 2026 racet op de meest iconische Formule 1-circuits wereldwijd", aldus de Italiaanse F1-baas.

FIA: "Excellent!"

Tot slot laat ook FIA-baas Mohammed Ben Sulayem zich opgetogen uit over de ontwikkeling. "Er zijn slechts enkele autofabrikanten die zo'n rijke autosportgeschiedenis hebben als Ford en het is excellent om hen terug te zien keren in het FIA wereldkampioenschap Formule 1." Hij klopt zichzelf ook graag op de borst. "Dit bevestigt maar weer hoe succesvol de nieuwe motorregels zijn die vanaf 2026 in werking treden. Deze regels tonen aan hoe belangrijk wij zowel duurzaamheid als spektakel vinden." "Bovendien is het natuurlijk ook belangrijk om meer interesse te krijgen uit de Verenigde Staten, zodat de koningsklasse van de autosport kan blijven groeien", zo sluit hij zijn verhaal af.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie