Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen

Waar ligt de toekomst van Max Verstappen in de Formule 1? Zeker met de reglementswijzigingen voor 2026 is die vraag heel relevant. De Nederlandse fans zijn er nog niet echt uit, al is er een team dat er nipt bovenuit steekt.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tot op dit moment bij slechts twee teams zijn kunsten vertoond in de Formule 1. Waar hij 23 races voor Toro Rosso reed, staat de Nederlander inmiddels al op 167 Grands Prix voor Red Bull. Verstappen heeft nog een contract tot en met 2028 bij de Oostenrijkse renstal, maar er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van de Nederlander.

Voor de toekomst van de Nederlander is het van belang wat Helmut Marko gaat doen. De adviseur zou mogelijk geschorst worden aan het begin van het seizoen, maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet. Wat wel duidelijk werd, is dat Verstappen zijn toekomst ophing aan Marko. Toch is het nog altijd niet uitgesloten dat Marko er een keer mee ophoudt, ook als je de perikelen bij Red Bull even achterwege laat. Zijn leeftijd, 80 jaar, begint ongetwijfeld mee te spelen en dat heeft ook gevolgen voor de situatie van Verstappen.

Ook de reglementswijzigingen vanaf 2026 spelen een duidelijke rol in de toekomst voor Verstappen. De laatste tijd ontstaan er geruchten dat de nieuwe Red Bull Powertrains-motor niet naar behoren presteert op de testbank, waardoor een achterstand niet uitgesloten is. Het is in ieder geval een duidelijk feit dat Red Bull over minder motorkennis beschikt dan merken als Mercedes en Ferrari, die ook hybridemotoren bouwen voor straatauto's. Het zou dus zomaar kunnen dat Mercedes en ook Aston Martin er beter voorstaan in 2026, aangezien de stoeltjes bij Ferrari voor 2026 al zijn vergeven.

De Nederlandse F1-fans zijn duidelijk verdeeld als de vraag wordt gesteld naar welk team Verstappen zou moeten gaan in 2026. Blijven bij Red Bull geniet de voorkeur van de meeste stemmers, al is het verschil niet groot met de andere opties. Daarachter komt Aston Martin als beste optie met slechts een paar procent minder. Mercedes is ook nog een goede mogelijkheid volgens de stemmers.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'