Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-fans wijzen beste Verstappen-ronde aan, vellen oordeel over 'saaie Red Bull-dominantie'

Was de poleronde in Monaco de beste ronde ooit van Max Verstappen? Zouden niet alle teams in dezelfde auto moet rijden in de Formule 1? En wie is tot nu toe de grootste teleurstelling? Die is snel gevonden. Deze vragen stelde RacingNews365 aan de Nederlandse Formule 1-fans en zij lieten massaal hun stem gelden.

Wie zou er poleposition pakken in Monaco. Bij het verstrijken van de tijd leek Charles Leclerc ermee weg te lopen, totdat Fernando Alonso over de finish kwam. De Spanjaard dan? Nee, wacht. Er vloog nog een Nederlander in een Red Bull over de baan. Hij schampte links en rechts een muur, maar Max Verstappen pakte met een ultieme ronde poleposition om een dag later ook de race te winnen. Was dit de beste ronde ooit van Verstappen in de Formule 1? Volgens de Nederlandse fans wel. Ruim 8000 mensen vonden dit de beste ronde die de tweevoudig wereldkampioen ooit heeft gereden.

Iedereen in dezelfde wagen

De afgelopen dagen en weken is er veel over geschreven. Teams als Mercedes en Ferrari deden inspiratie op bij de auto van Red Bull, om zo maar dichterbij te komen op Max Verstappen en Sergio Perez. Een gekke gedachte is het misschien, maar waarom niet alle coureurs in dezelfde wagen zetten?

De dominantie is volgens menig collega coureur namelijk aan de saaie kant. Ruim 11.000 (!) mensen gaven hun mening: is het niet een idee om alle coureurs dezelfde auto te geven. Maar een echt duidelijk verschil kwam er niet. Een kleine meerderheid vind het maar niets: 'doe normaal!'.

Perez wereldkampioen?

En wat te denken van de strijd tussen Verstappen en Perez? Een maand geleden leek het nog (redelijk) spannend te zijn. Maar na enkele missers van Perez in Monaco en Spanje kan je niet echt meer zeggen dat Perez de strijd om de wereldtitel aan kan gaan. Hij moet nu vooral achterom kijken om P2 vast te houden. Heeft Perez hiermee laten zien de druk om wereldkampioen te worden niet aan te kunnen? 89 procent van de bijna 10.000 stemmers waren hier duidelijk over: Ja.

			© XPBimages
	© XPBimages

Grootste teleurstelling

Het seizoen is inmiddels zeven races onderweg. Een moment om de balans op te maken. Wie het goed doen? Natuurlijk Red Bull en Max Verstappen en de verrassend sterke Fernando Alonso met Aston Martin. Maar wij wilden van jullie weten wie tot nu toe vooral teleurstelden. Was het het complete team van Ferrari? Nyck de Vries waar we toch wel wat meer van hadden verwacht tot nu toe? Of toch McLaren en Lance Stroll? Duidelijke verschillen in jullie keuze. Maar het teleurstellende team van Charles Leclerc en Carlos Sainz kreeg toch wel de voorkeur.

Stroll op de schopstoel?

Over Lance Stroll gesproken... Fernando Alonso laat zien dat er met de Aston Martin echt wat mogelijk is dit seizoen. De zeer ervaren Spanjaard reed in vijf van de zeven races naar het podium en staat derde in de stand om de wereldtitel. En Stroll? Een keer vierde en twee keer zesde. Daarmee blijft hij flink achter op zijn teamgenoot. Is er dan ook nog wel plek voor hem in de Formule 1 (ondanks dat de centen van papa Stroll hem natuurlijk enorm helpen)? Nee, vindt een overgrote meerderheid.

Ferrari of Mercedes?

En dat Ferrari zo enorm tegenvalt, is zeker voor het team zelf een forse tegenvaller. In Spanje kwamen zowel Ferrari als Mercedes met flink wat updates. Alles wordt in het werk gesteld om het gat met Red Bull te dichten. Aan het einde van de race zagen we zowel Lewis Hamilton als George Russell op het podium. Ferrari moest het doen met P5 en P11. Wordt Mercedes dan ook voor de rest van het seizoen de grote uitdager van Red Bull? Ja is jullie stellige overtuiging.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken