Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton

De stewards besloten dat een straf voor de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Hongarije overbodig was, maar de Nederlandse F1-fans wijzen daarentegen wél een schuldige aan...

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er werd in Hongarije over van alles gesproken, maar misschien nog wel het meeste over de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton aan het einde van de race. De Nederlander keek na de eerste stint constant tegen de achterkant van de Mercedes van Hamilton aan. Verstappen probeerde eerder al om de zevenvoudig wereldkampioen te verschalken, maar zijn ultieme poging in rondje 63 mislukte.

De twee kemphanen clashten met elkaar bij het ingaan van de eerste bocht, waarbij Verstappen uiteindelijk werd gelanceerd door het voorwiel van de Mercedes. De stewards onderzochten het incident, maar oordeelden dat zij geen verdere actie zouden ondernemen naar aanleiding van de touché. De Nederlandse F1-fans werd echter een soortgelijk vraagstuk voorgelegd en zij kwamen toch tot een hele andere conclusie wat de schuldige van dit incident betreft. 

De meningen waren zeer verdeeld, maar opvallend genoeg werd de Nederlander aangewezen als de schuldige. Bijna 36 procent van de kleine 15 duizend stemmers vindt namelijk dat Verstappen minder risico had moeten nemen. Hamilton kreeg iets meer dan 34 procent van de stemmen als schuldige aan het incident. De Nederlandse fans vinden in ieder geval in mindere mate dat er geen schuldige is, want een op de drie stemmers vindt dat de stewards in hun recht staan om geen actie te ondernemen.

De fans zijn het er ook over eens dat Verstappen ziet niet van zijn beste kant liet zien. Bijna negen op de tien stemmers in het eens met die stelling.

Bekijk de volledige uitslag van de beide polls hieronder!

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot