© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'F1 gaat microfoon monteren bij uitlaat voor beter geluid'

23 sep. 2017 08:00 Rik Alkema 0 reacties
Sinds de introductie van de turbo motoren in de Formule 1 is er één ding waar veel fans nog altijd over vallen: het geluid. Het is voor velen een doorn in het oog, maar voor degene die niet naar het circuit gaan komt er waarschijnlijk een verbetering.

TV-kijkers krijgen beter motorgeluid

Commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, is het er mee eens dat de fans niet bepaald verwend worden met het stofzuigergeluid van de turbomotoren. Maar met het huidige motorreglement valt er weinig te beginnen, dus zoekt de Formule 1 naar andere oplossingen.

"We werken momenteel aan een keramische microfoon die we kunnen bevestigen aan de uitlaat om zo de ervaring van kijkers thuis te verbeteren", zegt Bratches over één van die oplossingen.

In 2021 gaat het motorreglement weer op de schop. Momenteel werkt Technisch Directeur van de Formule 1, Ross Brawn, aan het vernieuwde motorreglement. Daarbij staat geluid voorop, al wordt er verwacht dat de hybride systemen zullen blijven bestaan.

Het nieuwe motorreglement moet zorgen voor meer lawaai, minder complexiteit en minder kosten. Dat moet zorgen voor een lagere drempel, zodat meer motorfabrikanten kunnen instappen in de toekomst.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen