Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1 grijpt in om werkdruk van personeel te verlagen

Als de F1-kalender in 2023 bestaat uit 23 of 24 races, zal het teampersoneel dus weer vaker van huis zijn. Om hen iets tegemoet te komen wordt de werkdruk tijdens de weekenden wat verlaagd.

Verstappen pitbox
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
In de eerste versie van de sportieve reglementen voor 2023 heeft men geprobeerd om de werkdruk voor het F1-teampersoneel wat te verlagen.

Op dit moment moet men op vrijdag dertien uur voor de start van de derde vrije training weg zijn uit de paddock en mag er niet meer aan de auto's worden gewerkt.

Vanaf 2023 wordt dit veertien uur van tevoren, waardoor er dus een uur minder gewerkt hoeft te worden. Vanaf 2024 zal dit vijftien uur worden. Nog een uurtje 'winst'.

Minder uitzonderingen

In de regels zijn er echter wat uitzonderingen voor de avondklok. Zo mag de avondklok momenteel op woensdagen acht keer worden overtreden per seizoen en op donderdag zes.

Om te voorkomen dat de teams deze jokers maximaal gebruiken, wordt de toegestane hoeveelheid vanaf 2023 teruggebracht. Dan zullen er namelijk op woensdag nog maar vier jokers in mogen worden gezet en op donderdag drie.

In 2024 zal dat op beide dagen nog twee keer mogen gebeuren tijdens het seizoen. Op vrijdag is en blijft het eveneens bij twee te gebruiken jokers.

Een wijziging die al dit seizoen ingaat, is dat de teamleden niet per se de paddock hoeven te verlaten. Ze mogen namelijk nog een uur na het begin van de avondklok op het circuit aanwezig zijn, zolang ze maar niet aan de auto werken, maar ze mogen bijvoorbeeld wel even een biertje drinken met collega's.

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje