Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

'F1' inzet van duurste kentekenplaat ooit

Autosportliefhebbers zullen er van dromen: het kenteken 'F1' op je eigen auto. Is het mogelijk? In Groot-Brittannië zeker, maar er hangt daar een prijskaartje aan. En wat voor een.

F1 kenteken
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Afzal Kahn

Op 28 januari 2008, bijna veertien jaar geleden, kocht Afzal Kahn het kenteken 'F1' van de Essex County Council voor het 'luttele' bedrag van 375.000 pond, omgerekend zo'n 450.000 euro. Kahn gebruikte het nummerbord voor zijn McLaren Mercedes SLR, die om en nabij hetzelfde heeft gekost als de kentekenplaat.

Later vond de Britse auto-ontwerper en ondernemer het F1-kenteken mooier op zijn Bugatti Veyron. Naar verluidt sloeg hij een bod van 5 miljoen pond (bijna 6 miljoen euro) af. In 2018 besloot hij het kenteken wél te koop aan te bieden voor een vraagprijs van 12 miljoen pond. Met de belastingen meegerekend kom je zelfs uit op een totaalbedrag van 14,4 miljoen pond of ruim 17 miljoen euro.

Het lijkt er op dat tot op de dag van vandaag niemand in is gegaan op de vraagprijs van Kahn. Enkele weken geleden werd de kentekenplaat nog steeds gespot op zijn Bugatti Veyron. Naast het peperdure scheurijzer met de F1-nummerplaat heeft de ondernemer nog genoeg andere vervoersmiddelen in de garage staan.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona