Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

F1-junioren azen op felbegeerde Formule 2-titel in Abu Dhabi

Er wordt aankomend weekend een kampioen gekroond, en er zijn nog drie kandidaten voor deze felbegeerde titel.

Pourchaire Vesti Iwasa France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste keer dat we de mannen van de Formule 2 hebben zien rijden dit jaar was in Zandvoort, maar dat betekent niet dat het kampioenschap al bepaald is. De slotrace vindt namelijk aankomend weekend samen met de Formule 1 in Abu Dhabi plaats, en er zijn feitelijk nog drie F1-junioren die kans maken op de Formule 2-titel van 2023: Theo Pourchaire, Frederik Vesti en Ayumu Iwasa.

Er kan nog van alles gebeuren...

Sauber Academy-coureur Pourchaire maakt de meeste kans op deze felbegeerde titel. De Fransman heeft een buffer van 25 punten op nummer 2, Mercedes-junior Vesti (191 ten opzichte van 166 punten). Er zijn aankomend weekend bovendien nog maximaal 39 punten te verdienen: twee voor de poleposition, 10 voor de sprintrace, 25 punten voor de featurerace en twee keer 1 punt voor de snelste ronde.

Dit betekent dat als Pourchaire zaterdag na de sprintrace met een verschil van 26 punten in het kampioenschap voor Vesti staat, hij automatisch F2-kampioen geworden is.

Maar feitelijk gezien doet ook de nummer drie in het kampioenschap, Red Bull-junior Ayumu Iwasa, nog mee voor de titel. Met 152 punten staat de jonge Japanner precies 39 punten achter koploper Pourchaire. De DAMS-coureur moet dus in elke sessie de beste en snelste zijn om nog kans te maken op de titel en dan mag Pourchaire geen enkel punt scoren. Een haast onmogelijke opgave.

Naast de titel bij de coureurs wordt er overigens ook nog gestreden bij de teams. Nog twee teams zijn in de running. ART Grand Prix (322 punten) en PREMA Racing (296) hopen zich aan het einde van het weekend kampioen te kunnen noemen. Het zijn tevens ook de teams van de twee titelkandidaten. Pourchaire (ART) kan zijn team een goede dienst bewijzen en Vesti (PREMA) kan dat doen voor zijn formatie.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren