Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel F1-terugkeer afgeraden: "Brandt niet meer helder"

Sebastian Vettel maakt mogelijk kans op een terugkeer in de Formule 1. Mercedes zou nadrukkelijk interesse hebben in de viervoudig wereldkampioen. Damon Hill ziet een terugkeer van Vettel echter totaal niet zitten.

Vettel Porsche test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Juergen Tap / Hoch Zwei / Porsche

Hoewel Sebastian Vettel aan het eind van 2022 met pensioen ging om meer tijd met zijn gezin door te brengen, wordt er gesproken over een mogelijke terugkeer van de 36-jarige na een recente mediatour van de Duitser. Vettel zelf bevestigde dat hij gesprekken voert met Mercedes-teambaas Toto Wolff, hoewel hij benadrukt niet specifiek te praten over het stoeltje dat aan het eind van het jaar vrijkomt bij de Duitse renstal.

De viervoudig wereldkampioen sluit de mogelijkheid dat hij volgend seizoen al op de grid staat echter niet zonder meer uit, want er wordt ook gesproken over een rit met Audi als de productiereus in 2026 zijn F1-debuut maakt. Hoewel Lewis Hamilton duidelijk heeft gemaakt dat hij Vettel graag terugziet in de F1, deelt de wereldkampioen van 1996, Damon Hill, het sentiment niet over de coureur die de sport domineerde tijdens zijn tijd bij Red Bull van 2010-2013.

"Hij brandde heel fel voor een zeer intense periode en toen gebeurde er iets," zei Hill, sprekend op The F1 Show. "Dat brandende vuur stopte en hij hobbelde door. Ik heb later nooit echt die vorm gezien van de jeugdige Vettel die dominant was. Hij was geweldig aan het begin van zijn carrière, maar toen het moeilijk werd bij Ferrari en Aston Martin, werd het gewoon een soort werk."

"Dus zou je als teambaas hem aannemen met het risico dat hij zijn vorm niet hervindt? Ik eerlijk gezegd niet," aldus de uitgesproken Hill.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'