Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-kampioen Verstappen en Netflix hebben strijdbijl begraven

De Formule 1-serie Drive to Survive zette de laatste jaren vele F1-coureurs voor de camera, maar Max Verstappen schitterde in afwezigheid. Dit jaar niet meer. Na veel kritiek van de Nederlander gingen de twee partijen om tafel en dit jaar schittert Verstappen weer 'op het witte doek'.

Verstappen Singapore 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen, die zich voorheen negatief uitsprak over de Netflix serie Drive to Survive, heeft vorig jaar met de makers van de serie om tafel gezeten en is samen met hen tot een verstandhouding gekomen voor de toekomst van de serie. Volgens de Nederlander gaan we hem wat meer voorbij zien komen in het nieuwe seizoen van de serie.

De Red Bull-coureur vond dat bepaalde zaken veel groter werden gemaakt dan dat ze in werkelijkheid waren. "Er waren een paar dingen waar ik niet helemaal blij mee was: het faken van rivaliteiten tussen coureurs en soms schetsten ze coureurs op een andere manier dan zoals ze in daadwerkelijk eigenlijk waren. Dat is waarom ik er vorig jaar niet echt bij betrokken was", vertelde Verstappen vorig jaar in de podcast Pardon My take.

Verstappen in gesprek

Terwijl Verstappen in de vorige paar seizoenen amper te zien was en weigerde mee te werken aan de serie, is hij nu bijgedraaid, zo vertelde hij in de desbetreffende podcast.

"Ik ga me nu niet te negatief uitspreken over vorige seizoenen, want ik heb inmiddels gesproken met de mensen die de show runnen. We zijn tot een goede verstandhouding gekomen voor de toekomst en hoe we daarin samen kunnen werken. Ik weet zeker dat je mij in het volgende seizoen wat meer zult zien."

De Nederlander is ook meteen te zien in de trailer die Netflix deelde van de serie waarvan op 24 februari het vijfde seizoen wordt gepubliceerd.

Manager Verstappen: DtS belangrijk voor F1

In gesprek met RacingNews365 vertelde Raymond Vermeulen, de manager van de Verstappens, vorig jaar waarom Verstappen nu wel meewerkt. "De serie van Netflix is natuurlijk belangrijk geweest voor de groei van de populariteit van de Formule 1 op de Amerikaanse markt."

"Het is echter een feit dat ze draaien wat ze draaien en dat je eigenlijk geen invloed hebt op hoe ze jou gaan neerzetten. Natuurlijk begrijp ik dat drama en sensatie prachtige televisie oplevert, maar ik denk dat het ook belangrijk is dat je weet hoe je wordt neergezet", aldus Vermeulen over waarom Verstappen er de laatste jaren voor heeft gekozen om niet mee te werken aan de serie.

Dit jaar zullen we de Nederlander echter wel terug kunnen zien in de serie, doordat de partijen op dit moment met elkaar samenwerken. "Dit jaar wil Max meewerken aan de serie, maar logischerwijs willen we wel weten hoe de storyline er ongeveer uit zal zien, wat het verhaal zal zijn en wat de bijdrage van Max zal worden. Ik denk dat dat heel terechte vragen zijn. Dit draait in principe niet alleen om Max, maar ook om de andere F1-coureurs. In gesprek met de Formule 1-organisatie is dit besproken en heeft men besloten dat iedereen meer inspraak zal krijgen en dat is in mijn ogen een goede zaak."

"Zowel met de FOM als Netflix hebben we hier goede gesprekken over gehaden ik verwacht een mooie bijdrage van Verstappen in het volgende seizoen van de serie", aldus Vermeulen vorig jaar.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië