Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

F1-kopstuk Brawn: "Vettel herbeleeft bij Ferrari zijn laatste Red Bull-jaar"

Net als iedereen ziet ook Ross Brawn dat Sebastian Vettel een moeilijk seizoen doormaakt bij Ferrari. In zijn ogen herleeft de Duitser een beetje het laatste jaar waarin hij voor Red Bull reed.

"Op een bepaalde manier bevindt Sebastian Vettel zich in hetzelfde schuitje als in 2014 bij Red Bull. Toen moest hij het opnemen tegen een bloedsnelle jongeling in de persoon van Daniel Ricciardo, nu heet die jongeling Charles Leclerc", aldus Ross Brawn in zijn persoonlijk terugblik op de Italiaanse Grand Prix.

"Het is een feit dat in de Formule 1 je teamgenoot je eerste tegenstander is, hoe goed of hoe slecht het ook gaat. Vettel voelde zich op de zaterdag in de steek gelaten door Leclerc, maar wat er in de race gebeurde (Vettel spinde en reed Lance Stroll aan op zijn weg terug naar ideale lijn, red.) viel enkel Vettel aan te rekenen. Zijn dubbele fout ziet er nóg kostbaarder uit, doordat Leclerc er uiteindelijk met een dubbele overwinning vandoor ging."

Brawn wil Vettel echter nog niet afschrijven: "Hij is duidelijk één van de grootheden van de sport, vier wereldtitels win je immers niet zomaar. In deze moeilijke tijden heeft hij echter de steun van Ferrari nodig om zijn zelfvertrouwen terug te winnen, want daar lijkt het hem aan te ontbreken. Dat moet in mijn ogen de prioriteit zijn van teambaas Mattia Binotto, samen met het doorontwikkelen an de auto natuurlijk. Makkelijk wordt het niet, maar met het oog op 2020 is dat wel zeer belangrijk."

7 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam