Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alain Prost

F1-legende Prost: "Dan was Verstappen nu al kampioen geweest"

Alain Prost weet niet wat hij ziet in het 2021-seizoen der Formule 1. Hij geniet met volle teugen van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en benadrukt hierbij dat een seizoen lang duurt en één incident cruciaal kan zijn voor het WK.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Alain Prost vindt het lastig om een favoriet aan te wijzen voor de wereldtitel van 2021. Zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen verdienen volgens hem de titel, al zou hij het geweldig vinden als de Limburger er met de titel vandoor gaat. Wie er uiteindelijk kampioen wordt, durft hij echter nog niet te zeggen. "Het heeft ten eerste in ieder geval te maken met de combinatie van coureur en auto", zegt Prost in de Fastlane-podcast.

"Lewis heeft veel meer ervaring en weet hoe hij een kampioenschap binnen moet slepen, maar aan de andere kant is Max heel erg jong en heel erg snel. In de voorgaande jaren maakte hij nog wel eens wat fouten, maar hij is nu sterker dan ooit tevoren. Hij zit ongeveer op hetzelfde niveau als Lewis en dat is precies wat je nodig hebt als je je eerste kampioenschap kunt winnen. Je weet nooit of je een tweede kans gaat hebben."

Kan Hamilton een achtste titel veroveren?

Prost relativeert dat voor Hamilton min of meer hetzelfde geldt. Verstappen kan zijn eerste titel pakken, maar zijn titelrivaal kan het verbluffende record van Michael Schumacher verbreken door een achtste wereldtitel op zijn naam te schrijven. "Dat is natuurlijk ook de motivatie die Lewis nodig heeft", vervolgt de voormalig coureur. "Om te bereiken wat hij kan bereiken. Dit (de titelstrijd, red.) is in ieder geval het beste voor de Formule 1. Het is exceptioneel voor onze sport en ik hoop dat het doorgaat tot in Abu Dhabi."

De Alpine-adviseur zegt zelf geen favoriet voor de titel te willen kiezen, maar laat wel weten dat Verstappen mogelijk al kampioen had kunnen zijn. "Ik weet nog dat ik in Silverstone zei dat deze race key was voor het wereldkampioenschap. Als Max daar de race gewonnen had, dan had hij een flinke lading aan punten erbij en dan was hij nu al kampioen geweest."

"Maar dat laat alleen maar zien dat het een lang seizoen is. Je kan geen mogelijkheden laten liggen want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik zou het echt geweldig vinden als Max wereldkampioen wordt omdat hij zo jong is en het enorm verdient. Aan de andere kant laat Lewis ook exceptionele dingen zien. Laten we maar gewoon gaan kijken wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

21 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x