Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

F1-legende Prost twijfelt over mogelijk pensioen Hamilton: "Zou jammer zijn"

Zien we Lewis Hamilton dit jaar terug in de Formule 1 of niet? Het blijft dé vraag die voorlopig nog onbeantwoord blijft. F1-legende Alain Prost werd ook gevraagd naar zijn mening en hij zegt het niet te durven zeggen.

Het is nog altijd stil rondom de persoon Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur heeft na het verliezen van het wereldkampioenschap aan Max Verstappen in Abu Dhabi niks meer van zich laten horen. De geruchtenmolen draait daarom overuren en menig F1-prominent noemt daarom het stoppen van Hamilton als serieuze optie. F1-legende Alain Prost werd ook gevraagd naar zijn mening. Hij durft ook niet te voorspellen of we de Brit komend seizoen terugzien op de Formule 1-grid. Volgens de Fransman was het verliezen van het kampioenschap een enorme dreun voor Hamilton. "Het is moeilijk om jezelf in zijn schoenen te plaatsen", wordt Prost geciteerd door het Franse Le Journal du Dimanche . "Hij heeft zeker evenveel redenen om te stoppen als om door te gaan. Het is fiftyfifty. Hij heeft een flinke klap gekregen, maar het zou echt heel jammer zijn als hij er dit seizoen niet meer bij zou zijn."

Hamilton keert wellicht terug vanwege nieuw reglement

De voormalig F1-coureur hoopt dat Hamilton terugkeert en geeft aan dat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe regels die dit jaar zijn intrede doen in de Formule 1. "Ik wil optimistisch blijven, want er is die achtste titel die gewonnen kan worden." "En dat nieuwe technische reglement met misschien drie teams aan de top en vier of vijf coureurs die om de titel strijden", aldus de Fransman. Prost verwacht dat de Brit zich wel thuis zal voelen in zo'n situatie. "Dat is een uitdaging die Hamilton misschien wel aan wil gaan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein