Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-legendes geven antwoord op de vraag: stopt Hamilton met de Formule 1?

Gaat Lewis Hamilton door met racen of zet hij een punt achter zijn Formule 1-carrière? Tijdens de radiostilte rondom de Mercedes-coureur is het nog altijd de vraag wat hij gaat doen. Dit is hoe deze F1-legendes erover denken.

Het is nog altijd niet zeker of Lewis Hamilton in 2022 op de Formule 1-grid staat. Zelf zwijgt de Mercedes-coureur en de testdagen in Barcelona en Bahrein komen steeds dichterbij. Sinds het verliezen van de wereldtitel tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Hamilton niets meer van zich laten horen. De laatste keer dat de zevenvoudig wereldkampioen iets van zich liet horen, was tijdens de interviews na de laatste race van 2021 op het Yas Marina Circuit. Een paar dagen later verscheen hij nog in het openbaar, toen hij geridderd werd in Groot-Brittannië, maar het FIA-gala sloeg hij over. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet weten dat de toekomst van Hamilton nog niet vast staat. Terwijl het Formule 1-seizoen van 2022 bijna begint, zijn de meningen van de Formule 1-prominenten verdeeld over de situatie. Stopt Hamilton met zijn carrière in de koningsklasse of gaat hij 'gewoon' door? We verzamelden de reacties van de F1-legendes en zetten ze voor je op een rijtje.

Alain Prost

"Ik begrijp de situatie van Lewis, want hij had en fantastische race (in Abu Dhabi, red.)", zei viervoudig wereldkampioen Alain Prost in gesprek met RacingNews365 . "Hij was sneller en had het kampioenschap bijna in de pocket. Vergeet niet dat het zijn achtste kampioenschap zou worden, dus het moet veel voor hem betekenen. Je kan enorm teleurgesteld zijn, want je weet niet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren." "Je weet niet of je ooit nog in dezelfde positie terechtkomt, mede door de nieuwe reglementen. Ik denk dat het een 50/50 keuze wordt voor Lewis, maar ik hoop, ik hoop het echt, dat hij blijft en doorgaat met vechten. Ik weet het echter niet, want deze keuze is erg persoonlijk. Ik denk dat hij wel terugkomt. Ik hoop het, want het zou anders jammer zijn voor de Formule 1, dat is zeker."

Jacques Villeneuve

"Wie weet er wat er gaat gebeuren?", vraagt Villeneuve zich af volgens Motorsport.com . "Niemand had verwacht dat (Nico, red.) Rosberg niet terug zou keren en ineens vertelde hij iedereen dat hij niet meer zo gepassioneerd was over het racen. Dit lijkt niet het geval te zijn bij Lewis, maar wie weet." "Het is lastig om te zeggen wat er in iemands hoofd omgaat als het seizoen zo lang is. Je denkt dat je weet hoe het gaat en ineens gebeurt er niet wat je ervan had verwacht. Het voelt alsof het van je is afgepakt. Het is goed voor de sport, dat wel, want Lewis moet nu terugkomen en proberen zijn achtste wereldtitel te veroveren. Hierbij moet hij agressief zijn om hem te winnen."

Martin Brundle

"Absoluut niet. Ik geloof er niets van, eerlijk gezegd", zei Martin Brundle in de F1 Show van Sky Sports , toen hem gevraagd werd of Hamilton het overweegt om te stoppen in de F1. "Ik weet zeker dat hij Toto gevraagd heeft: 'Wat gaan we hieraan doen?'. Maar de Formule 1 is een enorm succes voor het merk Mercedes-Benz en Lewis is op 37-jarige leeftijd op zijn hoogtepunt. Hij is enorm gedreven en competitief, dus hij zal terugkeren."

John Watson

"Alles is mogelijk", zegt John Watson over de situatie. "Ik kan begrijpen wat Lewis nu voelt en wat hij nu meemaakt, want hij heeft het perfect gedaan. Tot aan het moment dat (Nicholas, red.) Latifi crashte, was hij de wereldkampioen van 2021. Hij heeft alles gedaan wat hij had moeten doen en deed dit magistraal. Alle vragen zullen moeten worden beantwoord, met een gunstige uitkomst voor Mercedes." "Mocht dit niet gebeuren, dan weet ik echt niet wat ze gaan doen. Lewis wil namelijk weten wat de basisregels zijn en wie deze regels handhaaft. Valsspelen is niet het goede woord, maar het wereldkampioenschap werd hem zo afgepakt door de acties van de wedstrijdleiding."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi