Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe teamgenoot voor Verstappen? "Red Bull zal hem niet vervangen"

Wie staan er volgend seizoen op de startgrid van de Formule 1? Het seizoen is pas drie races onderweg, toch wordt er al gespeculeerd over de toekomstige line-up. Zal Red Bull vasthouden aan het duo Verstappen/Perez? "Ik zie Red Bull niets veranderen."

De een (Max Verstappen) heeft een contract tot en met 2028. De ander (Sergio Perez) ligt tot en met volgend seizoen vast bij Red Bull. Eigenlijk lijkt het logisch dat men 'gewoon' doorgaat met de huidige nummers 1 en 2 in de WK-stand. Maar de line-up van Red Bull is altijd voer voor discussie. Pedro de la Rosa zegt in de F1 Nation -podcast dat Red Bull moet vasthouden aan Perez. "Ik zou niets veranderen." Oud-coureur De La Rosa (107 GP's in de Formule 1) is zeer gecharmeerd van hoe Perez zich ontwikkeld heeft bij Red Bull. "Ik denk dat 'Checo' bij Red Bull blijft of zou moeten blijven. Hij wordt elke race sterker en sterker sinds hij bij Red Bull rijdt. Hij heeft bewezen dat het niet makkelijk is om je zomaar aan te passen aan een groot team en de wagen. Zeker in het nieuwe Formule 1-tijdperk."

Situatie Nyck de Vries

Volgens De la Rosa heeft Perez een goede prestatie geleverd en is hij een schoolvoorbeeld van hoe een rijder zich aan zou moeten passen. "Er zijn maar weinig coureurs als je die bij een nieuw team in een nieuwe wagen zet en dan gewoon presteren. Zij passen zich aan, aan de auto. De meeste coureurs hebben de auto nodig om die aan hen aan te passen. 'Checo' is een voorbeeld. Nu hij zo goed presteert zie ik niet dat Red Bull zal overwegen om hem te vervangen." Bij zusterteam Alpha Tauri ziet De la Rosa mogelijk wel veranderingen in de rijders line-up. "De tijd zal het leren en als Yuki Tsunoda en Nyck de Vries het goed doen, zullen ze doorgaan. Als een van hen niet goed presteert, zal er mogelijk ruimte komen voor iemand als Liam Lawson. Het zal ook afhangen hoe die het doet in de Super Formula."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"