Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 ontsnapt aan 'mogelijke ramp' na afloop van GP Australië

Toen er toeschouwers op de baan kwamen kort na de GP van Australië, had het zomaar helemaal mis kunnen gaan, zo oordeelt de organisatie.

Na de GP van Australië werd de organisatie verzocht om zich te melden bij de stewards. Er was namelijk van alles mis gegaan in het absolute slot van de race, waardoor er een menigte fans al op de baan kon komen voordat dat eigenlijk de bedoeling was. Aan het einde van bocht twee stond bovendien een Haas-bolide geparkeerd van Nico Hulkenberg, die tijdens de uitloopronde was stilgevallen. Het publiek wist daarbij in de buurt te komen. Dat is natuurlijk sowieso niet de bedoeling, maar tot overmaat van ramp was de auto van Hulkenberg ook nog eens in een onveilige staat. Er knipperde een rood licht bovenop de Haas-bolide, wat inhield dat deze niet veilig was door elektrische problemen met de motor. Het aanraken van de auto kan in dat geval levensgevaarlijk zijn.

Rampzalige gevolgen

Op die manier werd volgens de stewards de veiligheid van de toeschouwers, de race officials en de coureurs in gevaar gebracht. Daarmee heeft de organisatie artikel 12.2.1.h van de International Sporting Code van de FIA overtreden. De organisatie is tekort geschoten bij het nemen van de juiste maatregelen en zorgde daardoor voor een onveilige situatie. Toen de organisatie op het matje kwam bij de stewards, gaf hij meteen toe dat de situatie onacceptabel was en er mogelijke 'rampzalige gevolgen' hadden kunnen zijn door de chaos. Daarom komt er een uitgebreid onderzoek, zodat de toekomstige edities van de race in Melbourne veiliger verlopen. Op de onderstaande beelden is te zien hoe fans al bijna het asfalt bereiken terwijl de race pas net is afgevlagd en de auto's nog een uitloopronde af moeten werken. Ook hangen fans al in de hekken terwijl er F1-bolides voorbij razen.

1642513061545230338

pic.twitter.com/VIQuaipqQF — RBR Daily (@RedBullUpdates) April 2, 2023

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China