Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

F1-seizoen krijgt nog een staartje met testdag in Abu Dhabi, Verstappen de grote afwezige

Zoals tegenwoordig gewoon is, is het Formule 1-seizoen na de GP van Abu Dhabi nog niet helemaal klaar. De teams zij namelijk achtergebleven voor een testdag.

Verstappen start Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Nog niet alle spullen hoefden na afloop van de GP van Abu Dhabi te worden ingepakt door de F1-teams. Deze dinsdag vindt er namelijk nog een testdag plaats op het Yas Marina Circuit. Om 06:00 uur Nederlandse tijd (09:00 uur in Abu Dhabi) begint de ochtendsessie. De sessie van vier uur wordt gevolgd door lunch en een middagsessie, waarna om 15:00 uur Nederlandse tijd (18:00 uur lokaal) de sessie tot een einde komt.

De F1-teams kunnen deze dinsdag nog de laatste informatie verzamelen over hun huidige bolides alvorens deze definitief opgeborgen worden. Die data kan belangrijk zijn op weg naar volgend jaar, zeker omdat de regelwijzigingen minimaal zijn en de nieuwe bolides dus grotendeels op deze kunnen worden gebaseerd. De testsessies worden niet live uitgezonden, maar belangrijke ontwikkelingen zullen wij hier wel delen. RacingNews365 is immers eveneens achtergebleven in Abu Dhabi voor deze testdag.

Wie komen er in actie?

Alle teams komen met twee auto's in actie op dinsdag, maar dat wil niet zeggen dat alle fulltime F1-coureurs van de partij zijn. Een van de auto's is namelijk gereserveerd voor een jonge coureur met weinig ervaring. Veel F2-coureurs zullen dan ook aan de start staan, net als we afgelopen vrijdag in de eerste vrije training zagen.

De andere bolide, met de ervaren coureur, zal een Pirelli-test afwerken. Vorig jaar werd de test veel gebruikt door coureurs om alvast bekend te worden met hun nieuwe teams. Zo zagen we bijvoorbeeld Fernando Alonso zijn eerste meters rijden voor Aston Martin en Pierre Gasly zijn eerste meters voor Alpine. Dit jaar is daar geen sprake van, omdat iedereen op zijn plek blijft zitten in 2024.

De twee grote afwezigen zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton. Ook beide Haas-coureurs en Pierre Gasly laten verstek gaan. Van sommige teams is nog niet helemaal duidelijk wie er wel of niet rijdt. We zien ook enkele coureurs die hun eerste F1-meters maken, zoals Ayumu Iwasa, die in de AlphaTauri gaat rijden en Franco Colapinto die plaats zal nemen in de Williams-bolide.

Check hieronder het overzicht met alle coureurs die in actie komen (in hoeverre we dat weten)

Line-up voor de testdag in Abu Dhabi 28 november 2023

Team Pirelli test Young Driver test
Red Bull Perez Dennis
Mercedes Russell Vesti
Ferrari Sainz/Leclerc Shwartzman
McLaren Piastri O'Ward
Aston Martin Alonso/Stroll Drugovich
Alpine Ocon Doohan
Williams Albon/Sargeant Colapinto/O'Sullivan
AlphaTauri Ricciardo/Tsunoda Iwasa
Alfa Romeo Zhou Pourchaire
Haas Fittipaldi Bearman

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola