Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

F1-steward slingert wild Red Bull-advies de wereld in

Sergio Perez staat flink onder druk bij Red Bull. Het maakt dat Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig steward bij de FIA, met een wild advies komt.

Perez Austin FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De positie van Sergio Perez staat flink onder druk bij Red Bull. Waar Max Verstappen ondanks alle problemen nog redelijk comfortabel de leiding in de WK-stand in handen heeft, moet Perez het met de achtste stek doen. De Mexicaan kende een dramatische periode in de zomer en heeft regelmatig moeite om punten te scoren. Volgens Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig steward bij de FIA, moet Red Bull nu handelen. En met nu bedoelt hij een per direct ontslag van Perez.

"Red Bull verliest mogelijk de tweede plaats in het constructeurskampioenschap", vertelt Herbert tegenover Genting Casino. "Ze hebben maar één man (Verstappen, red.) die het werk doet. Perez heeft afgelopen weekend (in Austin, red.) punten gepakt, maar het zijn maar kleine beetjes. Het is niets vergeleken met Charles Leclerc en Carlos Sainz, die nek-aan-nek presteren en een enorme hoeveelheid punten pakten met een 1-2'tje. Sergio presteert goed, maar niet goed genoeg, dus gaan ze hem nu vervangen? Ik denk het wel, als ze de tweede plaats in het constructeurskampioenschap willen behouden."

Dat ontslag zou dus meteen moeten volgen, claimt Herbert. "Of ze het lef hebben om het te doen voor de thuisrace van Sergio Perez in Mexico, is de vraag. Misschien houden ze Perez in Mexico en beslissen ze dan voor Brazilië. Als ze het willen doen, moeten ze het zo snel mogelijk doen. Wat mij betreft had het eerder moeten gebeuren."

Het zijn opvallende uitspraken van Herbert, die ook weet wie de vervanger zou moeten worden. "Voor mij zou Yuki Tsunoda moeten instappen. Ik vind dat Yuki het dit jaar geweldig heeft gedaan. Hij is heel consistent en zijn kwalificaties waren heel, heel sterk. Hij is altijd erg goed geweest in het kwalificeren. Zijn race was waarschijnlijk zijn zwakke schakel, maar ik denk dat dat aspect ook verbeterd is. Ik zou graag zien dat iemand als Yuki de kans krijgt, want ik denk dat hij het verdiend heeft. Het is heel moeilijk om het tegen Max op te nemen, maar ik denk dat hij er niet ver achter zal zitten door zijn consistentie, al zal hij misschien niet even snel zijn. Dus om eerlijk te zijn wil ik dat Yuki een kans krijgt."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton: "Daarom is Verstappen er zo lang steeds mee weggekomen"