Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'F1 streamingplatform snel beschikbaar in Nederland'

Liberty Media lanceerde eerder vandaag dat er vergevorderde plannen zijn voor het lanceren van een eigen F1 streamingplatform. Hierbij worden zowel de fans als ook de freaks op hun wenken bediend.

Liberty Media wil op die manier nog meer de fans betrekken bij de sport en ook meer de diepte ingaan. Commercieel directeur Sean Bratches stelde als voorbeeld dat dan voor de fans precies te zien is wanneer Max Verstappen remt. Een deel van de content wordt gratis beschikbaar gesteld maar bepaalde onderdelen waar met name de hardcore fans in geïnteresseerd zijn, komt dan ook achter een betaalmuur. F1 Broadcasting Blog heeft inmiddels naar buiten gebracht dat landen als Amerika, Mexico, Duitsland, Frankrijk én Nederland dan als eersten toegang gaan krijgen tot dit F1 streamingplatform.

Zij baseren zich hierbij op een onderzoek dat door Hall & Partners namens de Formule 1 werd uitgevoerd en waarbij de eerste vraag ging over het thuisland van de fans. Hierbij werden bovengenoemde landen als optie genoemd waardoor F1 Broadcasting Blog de conclusie trekt dat deze landen tot de uitverkorenen behoren. De verwachting is dat er rondom de races een heel programma wordt gemaakt voor de streamingdienst. Als mogelijke presentatoren worden onder meer Will Buxton (nu pitreporter voor NBC), James Allen, Johnny Herbert en Rosanna Tennant genoemd. Het commentaar zou dan worden overgenomen van Sky Sports en dan worden verzorgd door Martin Brundle en David Croft.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden