© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

F1-team McLaren ontkent financiële problemen

17 mei 2018 15:15 Koen Bakker 0 reacties
Het Formule 1-team van McLaren ontkent dat er financiële problemen zijn. De renstal verloor deze winter liefst $ 100 miljoen per jaar door de breuk met motorleverancier Honda.

Brown: 'McLaren heeft geen geldzorgen'

McLaren stapte voor het seizoen 2018 over van Honda naar Renault. De overstap lijkt sportief gezien een goede keuze, maar financieel kleven er nadelen aan de break-up met Honda.

McLaren had een exclusief contract met de Japanners, waarbij het liefst $ 100 miljoen per jaar aan ondersteuning kreeg. Het wegvallen van Honda in combinatie met het geringe aantal sponsoren zou zorgen voor financiële problemen voor het team. 

McLaren-teambaas Zak Brown ontkent de geruchten tegenover Motorsport-total.com. "We hebben geen geldzorgen."

Dankzij de steun van de aandeelhouders kan McLaren het verlies van Honda opvangen. "Zij zitten al heel lang in de sport en ze weten hoe het in de Formule 1 werkt. Zij blijven investeren in McLaren."

McLaren is onlangs met verschillende bedrijven partnerschappen aangegaan, maar een hoofdsponsor ontbreekt nog altijd. "We hebben meer partners in de Formule 1 gebracht dan alle andere teams. Onze aandeelhouders weten dat dat niet makkelijk is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen