Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

F1-teambaas klaar met juwelendiscussie Hamilton: "Dan rijd je gewoon niet, simpel"

Meerdere Formule 1-coureurs hebben de afgelopen tijd geklaagd over de FIA-regels omtrent het dragen van sieraden en ondergoed tijdens het racen. Andreas Seidl vindt de discussie onzin en overdreven. Regels zijn regels, aldus de McLaren-teambaas.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het zal niemand binnen de Formule 1-community zijn ontgaan: de discussie rondom het dragen van sieraden tijdens het racen. De FIA heeft de reglementen aangescherpt en wie niet gehoor geeft aan de regels, mag niet rijden. Lewis Hamilton heeft vooralsnog een uitzondering gekregen, maar binnenkort moet ook hij gehoor geven aan de regel.

Meerdere coureurs, waaronder Hamilton en Pierre Gasly, spraken zich uit tegen de zogeheten 'juwelenregel' van de FIA. Tegelijkertijd hebben veel coureurs, teams en teambazen een totaal andere mening, zo ook Andreas Seidl. De McLaren-teambaas schaart zich achter het veiligheidsorgaan van de autosport en legt ten overstaan van onder meer RacingNews365 uit waarom.

"De discussie en de opmerkingen die wij nu tegenkomen op het moment, ook van de coureurs, zijn op een bepaalde manier te emotioneel. Net zoals in het verleden zijn er altijd goede gesprekken gevoerd tussen de coureurs, de teams en de FIA als het gaat om de veiligheid. Ook met de nieuwe wedstrijdleider en de stewards vinden er transparante en constructieve gesprekken plaats."

"Hierbij komt de dialoog altijd van twee kanten, wat wij erg kunnen waarderen. Uiteindelijk, vanuit ons perspectief als team, vertrouwen wij op de FIA en haar keuzes. Als we kijken naar wanneer er verandering wordt doorgevoerd gedurende een weekend, dan is dat niet altijd vanzelfsprekend. Soms lijkt dat wel zo simpel, maar men moet ze (de FIA, red.) simpelweg vertrouwen. Ik vind dat ze het geweldig doen."

Seidl: 'Je luistert of je rijdt gewoon niet'

De hele discussie rondom het dragen van sieraden wordt volgens Seidl veel groter gemaakt dan het is. "Uiteindelijk is er een regel die al ik weet niet hoeveel jaren bestaat. In andere raceklassen is het niet eens een discussie. Als je je sieraden niet wil afdoen of je geen brandvrij ondergoed wil dragen, dan rijd je gewoon niet. Zo simpel is het."

"Ook bij dit onderwerp heeft de FIA open te staan voor de dialoog over verschillende situaties waarbij het bijvoorbeeld lastiger is om de sieraden af te doen. Dat is precies waar wij om vragen. Wij willen dat er een open dialoog mogelijk is om oplossingen te vinden en ik denk dat de coureurs die er het meest door geraakt worden ook gehoord worden", aldus de McLaren-teambaas.

"Maar voor ons als team is het een regel. Regels moet je volgen. Wij als teams en coureurs zijn altijd de eersten die zeuren over regels die niet kloppen en niet opgevolgd worden, dus laten we gewoon weer overgaan tot de orde van de dag."

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

65 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!