Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

F1-teambaas klaar met juwelendiscussie Hamilton: "Dan rijd je gewoon niet, simpel"

Meerdere Formule 1-coureurs hebben de afgelopen tijd geklaagd over de FIA-regels omtrent het dragen van sieraden en ondergoed tijdens het racen. Andreas Seidl vindt de discussie onzin en overdreven. Regels zijn regels, aldus de McLaren-teambaas.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het zal niemand binnen de Formule 1-community zijn ontgaan: de discussie rondom het dragen van sieraden tijdens het racen. De FIA heeft de reglementen aangescherpt en wie niet gehoor geeft aan de regels, mag niet rijden. Lewis Hamilton heeft vooralsnog een uitzondering gekregen, maar binnenkort moet ook hij gehoor geven aan de regel.

Meerdere coureurs, waaronder Hamilton en Pierre Gasly, spraken zich uit tegen de zogeheten 'juwelenregel' van de FIA. Tegelijkertijd hebben veel coureurs, teams en teambazen een totaal andere mening, zo ook Andreas Seidl. De McLaren-teambaas schaart zich achter het veiligheidsorgaan van de autosport en legt ten overstaan van onder meer RacingNews365 uit waarom.

"De discussie en de opmerkingen die wij nu tegenkomen op het moment, ook van de coureurs, zijn op een bepaalde manier te emotioneel. Net zoals in het verleden zijn er altijd goede gesprekken gevoerd tussen de coureurs, de teams en de FIA als het gaat om de veiligheid. Ook met de nieuwe wedstrijdleider en de stewards vinden er transparante en constructieve gesprekken plaats."

"Hierbij komt de dialoog altijd van twee kanten, wat wij erg kunnen waarderen. Uiteindelijk, vanuit ons perspectief als team, vertrouwen wij op de FIA en haar keuzes. Als we kijken naar wanneer er verandering wordt doorgevoerd gedurende een weekend, dan is dat niet altijd vanzelfsprekend. Soms lijkt dat wel zo simpel, maar men moet ze (de FIA, red.) simpelweg vertrouwen. Ik vind dat ze het geweldig doen."

Seidl: 'Je luistert of je rijdt gewoon niet'

De hele discussie rondom het dragen van sieraden wordt volgens Seidl veel groter gemaakt dan het is. "Uiteindelijk is er een regel die al ik weet niet hoeveel jaren bestaat. In andere raceklassen is het niet eens een discussie. Als je je sieraden niet wil afdoen of je geen brandvrij ondergoed wil dragen, dan rijd je gewoon niet. Zo simpel is het."

"Ook bij dit onderwerp heeft de FIA open te staan voor de dialoog over verschillende situaties waarbij het bijvoorbeeld lastiger is om de sieraden af te doen. Dat is precies waar wij om vragen. Wij willen dat er een open dialoog mogelijk is om oplossingen te vinden en ik denk dat de coureurs die er het meest door geraakt worden ook gehoord worden", aldus de McLaren-teambaas.

"Maar voor ons als team is het een regel. Regels moet je volgen. Wij als teams en coureurs zijn altijd de eersten die zeuren over regels die niet kloppen en niet opgevolgd worden, dus laten we gewoon weer overgaan tot de orde van de dag."

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

86 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"