Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-teambazen krijgen opvallende eigen parade in de Verenigde Staten

De Formule 1 is in de Verenigde Staten populairder dan ooit. Niet alleen de coureurs zijn hier de grote sterren van de koningsklasse, maar ook de teambazen. In Miami krijgen ze zelfs een eigen parade voorafgaand aan de race.

De 'drivers parade' is al jarenlang een vast onderdeel van een Formule 1 Grand Prix. Op zondag, vlak voor de race, worden de coureurs op een paradewagen een rondje over het circuit gereden. Zo wordt er gezorgd voor meer interactie tussen het publiek en de rijders. Tijdens het GP-weekend van Miami in de Verenigde Staten voegt de F1 daar nog een extra parade aan toe, namelijk een heuse 'team principals parade', oftewel een teambazenparade. Gewapend met een microfoon zullen ze de aanwezige fans voor het eerst gaan toespreken en toezwaaien in een paraderonde over het asfalt.

Heeft Netflix invloed gehad op de populariteit van de teambazen?

De Formule 1 is al jaren bezig om de populariteit van de sport in de Verenigde Staten te verhogen. Met onder andere de Netflix-hitserie Drive to Survive lukt dit al aardig. In 2022 worden er zelfs twee races in Amerika gehouden. Naast de bekende race op het Circuit of the Americas dus ook een race in Miami. Waar de teambazen normaal gesproken wat minder in de spotlights staan dan de coureurs, heeft de Netflix-serie bijgedragen aan de populariteit van een aantal teambazen. Zo verschijnen onder meer Guenther Steiner, Toto Wolff en Christian Horner met regelmaat in de afleveringen van het nieuwe seizoen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi