Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-teams wagen zich aan eSports-competitie

Het tweede seizoen van de Formule 1 eSports Series gaat op 13 april aanstaande van start met voor het eerst de officiële Formule 1-teams uit de paddock. Enkel Ferrari laat de Series schieten.

In 2017 begon de Formule 1 met de eSports-serie en in 2018 stappen de officiële Formule 1-teams in. Alleen Ferrari doet van het fysieke Formule 1-deelnemersveld niet mee. Ook voor het nieuwe seizoen wordt de game F1 2017 gebruikt. Verschillende eSporters kunnen zich kwalificeren voor de zogenaamde Pro Draft. Deze kwalificatie is echter geen gewone kwalificatie of race. De coureurs moeten op 13 april, voorafgaand aan de Grand Prix van China, de laatste vijf ronden van die race uitrijden als Valtteri Bottas die op dat moment zesde ligt. De eSporters moeten dan een zo goed mogelijk resultaat behalen op een natte, maar opdrogende baan.

De snelste tien coureurs van iedere console (PC, PlayStation en XBox) zullen vervolgens tegen elkaar racen. De top drie krijgt automatisch een plekje bij een van de negen deelnemende teams. De overige coureurs kunnen zich via een wildcardronde alsnog kwalificeren. Drie live-evenementen die volgen bepalen uiteindelijk wie er met de hoofdprijs 200.000 dollar naar huis gaat.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi