Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-veteraan moet kiezen tussen Verstappen en Hamilton: "Alsof hij met één hand rijdt!"

Max Verstappen heeft het stokje overgenomen van Lewis Hamilton en domineert de sport. Toch heeft de Brit nog wat titels meer op zak. Giancarlo Fisichella zou echter wel weten wie van de twee hij in zijn team zou willen hebben. Ook over Ferrari velt hij zijn oordeel.

Giancarlo Fisichella is een ware Formule 1-veteraan. Hij reed van 1996 tot en met 2009 maar liefst 229 Grands Prix, voor Minardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault, Force India en Ferrari. Winnen deed hij drie keer, een maal voor Jordan en twee keer voor Renault.

De inmiddels 50-jarige Italiaan, tot op de dag van vandaag de laatste Italiaanse GP-winnaar, blikt in gesprek met de Corriere Della Sera terug op zijn carrière. "Ik vrees dat er nog vele jaren zullen verstrijken voordat we weer een Italiaan op de hoogste trede zien staan", zucht hij.

Zelf viel hij in voor de geblesseerde Felipe Massa bij zijn geliefde Ferrari, eind 2009, aan het einde van zijn F1-carrière. "Ik zou het nog honderd keer overdoen. Ik was 37 jaar oud en Ferrari was de droom. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn. Sinds die dag ben ik een Ferrari-fan en dat ben ik nog steeds."

Red Bull te sterk

Als Italiaan wordt hij natuurlijk ook gevraagd naar het huidige Ferrari. Volgend jaar wordt hun jaar, toch? "Het wordt lastig om het gat dit jaar te dichten. Ik ben bang dat Red Bull gewoon een monsterlijke auto heeft gemaakt. Hun voorsprong is te groot. In 2022 was de wagen al sterk, maar de evolutie is enorm geweest."

Intern lijken er wat stribbelingen te zijn tussen de twee Ferrari-coureurs, maar Fisichella denkt dat het wel goed komt. "Het breekt ze niet. Het probleem is dat als je geen winnende auto hebt, een winnaar er na een tijdje moe van wordt. Het duo Leclerc-Sainz zal niet breken. Er is rivaliteit, maar het zijn intelligente jongens en ze weten dat ze voor het team moeten werken."

Vooralsnog is het in ieder geval Max Verstappen die Ferrari van succes afhoudt, net als Lewis Hamilton dat in de jaren daarvoor deed. Wie van de twee zou Fisichella het liefste in het team hebben? "Verstappen", zegt hij volmondig. "Max heeft iets meer en geeft de indruk alsof hij met een hand rijdt!", aldus de drievoudig racewinnaar.

Ook interessant:

De Vries na 'vakantie' nuchter over F1-exit: "Ging heel natuurlijk"

In het prachtige Tuschinski Amsterdam vond de premiere van 'Gran Turismo' plaats, waar natuurlijk ook de nodige raceprominenten aanwezig waren. RacingNews365 ontving Nyck de Vries, Richard Verschoor en Jeroen Bleekemolen op de rode loper: check hier de video!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"