Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

F1-voorman Brawn: "Geweldige herinneringen aan Zandvoort"

Vanuit alle hoeken is er positiviteit rondom de terugkerende Grand Prix van Nederland te merken. FIA-baas Jean Todt is naar eigen zeggen blij dat Zandvoort weer op de F1-kalender zal prijken, F1-eigenaar Chase Carey loofde het oranjepubliek. Sportief eindverantwoordelijke Ross Brawn was er al bij toen er in de jaren '80 werd geracet.

Michael Bleekemolen test ATS wagen voor Grand Prix op Zandvoort Bleekemolen in Bestanddeelnr 929 8578
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bert Verhoeff / Anefo | Michael Bleekemolen kwam eind jaren '70 enkele Grands Prix uit voor ATS.

De man die zich tegenwoordig bekommert over de technische reglementen, sleutelde in het verleden zelf aan de Formule 1-wagens. In de hoedanigheid van monteur reisde Brawn al meermaals af naar het circuit in de Noord-Hollandse duinen.

"Ik heb geweldige herinneringen aan het bezoeken van de Formule 1-races op Zandvoort, in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Het was die tijd, dat we grondeffect ontdekten en toepasten op de wagens. Zodoende kregen we met steeds hogere levels van downforce te maken."

"Het was ontzettend spectaculaire om zo'n wagen door de Tarzanbocht te zien scheuren. De baan en de infrastructuur moeten worden gemoderniseerd om te voldoen aan de FIA-veiligheidsstandaard", verruimt Brawn zijn blik naar het heden. "Ik denk echter dat de Formule 1-teams en de fans ontzettend dankbaar zijn dat we deze historische atmosfeer weer zullen omarmen."

De Grand Prix van Nederland is voor 2020, 2021 en 2022 zeker van een plekje op de Formule 1-kalender. Op welke datum de wedstrijd volgend jaar plaats zal vinden, is echter nog niet bekend.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"