F1-voorzitter over vrouwen in de sport: 'We boeken vooruitgang'

04 jun. 2018 15:01 Jan van der Burgt 1 reacties
Formule 1-CEO Chase Carey is blij dat steeds meer vrouwen interesse tonen in de wereld van de Formule 1. Naar eigen zeggen heeft de sport de emancipatie van vrouwen zeer hoog in het vaandel staan.

Formule 1 blijft inzetten op meer betrokkenheid van vrouwen in de sport

"We boeken vooruitgang", zo laat Chase Carey op de FIA Sport Conference in Manilla weten.

"We zijn een initiatief gestart op scholen, genaamd 'F1 in Schools', en daarmee proberen we jongelui enthousiast te maken voor wetenschap, techniek en bouw- en wiskunde. Vorig jaar bezocht ik de eindexamens en van de deelnemers was 35 procent vrouw."

Carey ziet in de diverse eSports-competities eveneens een mooi platform om de sport onder de aandacht van jonge, getalenteerde vrouwen te brengen:

"De eSports-competitie is een geweldige manier om mensen van buiten de sport kennis te laten maken met de Formule 1. We zouden het geweldig vinden als hier meer vrouwen aan mee gaan doen."

"Het is dit soort initiatieven waarmee we willen blijven investeren in de aanwezigheid van meer vrouwen in de sport. Natuurlijk zien we graag een vrouwelijke Formule 1-coureur op de grid, maar we verwelkomen ook heel graag meer vrouwelijke fans."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen