Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"F1 welkom in Assen als het in Zandvoort niet lukt"

Voorzitter van het TT Circuit in Assen, Arjen Bos, neemt graag de rol van gastheer van de Nederlandse Grand Prix over als Zandvoort daar niet in slaagt. "Wij zijn er klaar voor."

De Formule 1 keert in 2020 naar alle waarschijnlijkheid terug naar Nederland en de organisatie ziet Circuit Zandvoort daarvoor als het meest geschikte decor, niet in de laatste vanwege de nostalgie, voortkomend uit het feit dat er in het verleden al Grands Prix werden verreden in de duinen.

In Assen, daar waar het TT Circuit ook hoopte mee te dingen naar de rol van gastheer van de Nederlandse Grand Prix, heeft men eveneens te verstaan gekregen dat de voorkeur uitgaat naar Zandvoort, maar dat wil niet zeggen dat ze in Drenthe de Formule 1 uit hun hoofd zetten. "Mocht het Zandvoort lukken om alle beloften waar te maken, dan hebben ze daar gewoon geweldig werk geleverd. Lukt het echter niet, dan is de Formule 1 alsnog van harte welkom hier in Assen", zo laat TT Circuit-voorzitter Arjan Bos optekenen in gesprek met Motorsport . "Als Zandvoort het niet krijgt bol gewerkt, weet de Formule 1 dat het in Assen kán, wij zijn er immers wel al helemaal klaar voor. Met Zandvoort nemen ze een risico en dat weten ze, maar wij zijn graag het veilige alternatief. Ik ben benieuwd of het Zandvoort gaat lukken."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin