Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

F1-wereld feliciteert Norris na sensationele eerste zege in Miami

Lando Norris heeft eindelijk zijn overwinningsvloek doorbroken, maar de blijdschap overheerst niet alleen bij de McLaren-coureur. De hele racewereld is namelijk enthousiast over het succes van de Brit en de lofzang aan het adres van Norris was dan ook onmisbaar.

Tijdens zijn 110e race was het dan eindelijk zover: Lando Norris ging er met zijn eerste overwinning vandoor. De Brit was tijdens het weekend in China, slechts twee weken voor de Grand Prix van Miami, nog niet overtuigd van het feit dat het op korte termijn echt mogelijk zou zijn. Hij verwees Max Verstappen uiteindelijk naar de tweede plek, wist zelf telkens wat verder weg te rijden en verbaasde vriend en vijand met een sterke race en een uitstekend resultaat.

McLaren-teambaas Andrea Stella is Norris vooral ook heel dankbaar voor de dingen die de Brit voor de rest van het team doet, benadrukt hij in de nabeschouwing van het team. "De overwinning in Miami is op meerdere manieren bijzonder. Het is natuurlijk de eerste zege van Lando en we zijn uit de grond van ons hart blij voor hem. We hebben al vaker gezegd dat hij zou winnen als wij hem het juiste materiaal konden geven en dat deed hij in stijl."

Volgens Stella is het een bevestiging. "Maar ook als team heeft hij een hele bijzondere dag compleet gemaakt, want we zijn na die bijzondere ommekeer van vorig seizoen al lang op weg. We hebben het momentum al die tijd vastgehouden en Lando heeft een belangrijke stap gezet op weg naar meer."

Ook McLaren-CEO Zak Brown, die al vanaf het begin het volste vertrouwen had in Norris, kwam bij F1TV met een flinke lofzang voor de Brit. "Het is echt geweldig en hij verdient het zeker. Hij heeft gewoon perfect gereden en de strategie was fantastisch. Hij lijkt alsmaar sneller en sneller te worden en niemand kon hem tijdens de race wat maken, want ook na de herstart werd hij steeds sneller en sneller en bleef er van afwachten niets meer over. Hij wordt steeds beter, maar hij is ook al kalm achter het stuur en maakt verder geen fouten. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter, want als je eenmaal een winnaar bent, gaat je zelfvertrouwen er ook op vooruit."

Overige coureurs

Ook Lewis Hamilton was blij met de overwinning van Norris. Het succes van zijn oude werkgever deed hem goed, benadrukt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb mijn eerste overwinning natuurlijk bij McLaren behaald, dus ik ben echt blij om ze nu weer aan de top te zien. Ze hebben het echt fantastisch gedaan en Lando natuurlijk ook. Ik ken hem best goed en ik weet hoe speciaal het voelt om je eerste race te winnen, dus ik hoop dat hij van dit moment kan genieten."

Teamgenoot Oscar Piastri had aanzienlijk minder geluk tijdens de race, maar hij verklaarde dat hij alsnog blij is dat het harde werk van de afgelopen maanden nu loont. "Het was heel bijzonder dat hij de race op basis van snelheid kon winnen en dat hij bij Max weg kon rijden na de safety car is veelzeggend. Ik ben heel blij voor Lando en de rest van het team, want ik vind dat we dit echt verdienen omdat we hebben de afgelopen maanden zo hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Lando zat hier ook al lang op te wachten, dus ik ben blij voor hem."

Ook Fernando Alonso gaf tegenover onder meer RacingNews365 aan het de nog jonge Norris van harte te gunnen, ook omdat hij de McLaren-coureur steeds beter leert kennen. "Dit is zijn eerste overwinning na zoveel podiumplekken en ik ben echt blij voor hem. Ik hoop dat hij zich dit nog lang zal herinneren, want dit zal de eerste zijn van de vele overwinningen die nog zullen komen. Je vergeet dit soort dingen soms zo snel omdat we zo gefocust zijn op de volgende race, maar ik ben heel blij voor hem."

"Hij is een fantastische jongen en een heel getalenteerde coureur, ik ken hem heel goed omdat we de 24 uur van Daytona samen hebben gereden in 2019. Hij startte als testcoureur bij McLaren toen ik daar nog reed en we wonen allebei in Monaco. We zien elkaar soms in de stad en na al die podiumplekken vind ik echt dat hij het verdient."

Bekijk hieronder een overzicht van een aantal felicitaties op social media!

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"