Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

F1-wereldkampioen sceptisch: 'Red Bull heeft zeker nog betrouwbaarheidsproblemen'

Met opnieuw een 1-2 finish voor Red Bull in Azerbeidzjan, lijkt het er goed uit te zien voor Red Bull. Maar F1-legende Damon Hill laat weten dat Red Bull en haar fans niet te vroeg moeten juichen.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mede door de uitvalbeurten van zowel de Ferrari van Charles Leclerc als die van Carlos Sainz, pakte Red Bull in Bakoe haar derde 1-2 finish van het jaar. In de F1 Nation podcast bespreken Natalie Pinkham, Tom Clarkson en F1-legende en wereldkampioen Damon Hill de Grand Prix van Azerbeidzjan. De vraag wordt opgeworpen of Red Bull het kampioenschap in haar broekzak heeft en de strijd tussen het Oostenrijkse team en Ferrari beslist is.

"Nee dat denk ik niet. Ze liggen nog steeds te dicht bij elkaar liggen om daar iets over te zeggen", begint Hill, waarna hij sceptisch doorgaat over de betrouwbaarheid van Red Bull. "Er zijn zeker nog vragen rondom de betrouwbaarheid aan de kant van Red Bull. Ik denk niet dat ze alles al helemaal op orde hebben. Het zijn nieuwe auto's, er zullen nog een hoop dingen gebeuren tussen vandaag en het einde van het seizoen."

"Ze (Ferrari) hebben nog steeds een kans om te winnen, omdat er meerdere auto's meestrijden. Het zit allemaal dicht op elkaar in deze fase van het kampioenschap. We hebben kampioenschappen in dezelfde fase van het seizoen gezien, waarbij iemand dertig punten of meer voor stond en uiteindelijk niet of maar net wist te winnen."

Hill doelt hiermee op het feit dat Max Verstappen 34 punten voorstaat op titelkandidaat Charles Leclerc. Ook vorig jaar zagen we dat de Nederlander het nog aardig moeilijk kreeg aan het einde van het seizoen en dat terwijl hij na de negende race een ruime voorsprong van 32 punten had op Lewis Hamilton.

'Ferrari kon toen ronde na ronde rijden zonder enige problemen'

"Daar ben ik het volledig mee eens", haakt F1-journalist Clarkson in. Ook hij ziet nog mogelijkheden voor de Italiaanse renstal om Red Bull te overtreffen. "Ferrari is competitief, dus ze moeten gewoon de betrouwbaarheid die ze tijdens de wintertests hadden aanscherpen. Weet je nog toen we er waren? Ze konden ronde na ronde rijden zonder enige problemen. Nu de auto's moeten presteren en de updates zijn gekomen, hebben ze het lastig."

In het begin van het seizoen had Red Bull juist te kampen met betrouwbaarheidsproblemen waardoor Verstappen niet één maar twee keer uitviel, 'maar nu lijken ze bulletproof", aldus Clarkson. "Laten we hopen dat Ferrari diezelfde betrouwbaarheid kan vinden."

Ook interessant:

Waarom Verstappen zich nog niet rijk rekent na perfect weekend in Azerbeidzjan

In onderstaande video blikken we terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan en bespreken we de performance van Verstappen en de (nieuwe) problemen van Mercedes en Ferrari. In onderstaande video ben je binnen een aantal minuten weer helemaal bij!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen