F2-coureur Delétraz mag Haas besturen in Abu Dhabi-test

01 nov. 2018 17:32 René Oudman 0 reacties
Hij bezet slechts de elfde plaats in het huidige Formule 2-klassement, maar dat heeft Haas er niet van weerhouden om Louis Delétraz te vragen voor de seizoensafsluitende bandentest op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De 21-jarige Zwitser zal op deze manier voor de eerste keer in zijn carrière in een F1-bolide mogen stappen.

Haas heeft gekozen voor Delétraz omdat haar beide ontwikkelingsrijders niet beschikbaar zijn. Het contract met Santino Ferrucci lijkt bovendien niet te worden verlengd na dit seizoen.

"Uiteraard ben ik ontzettend blij dat ik mijn Formule 1-testdebuut mag maken", liet Delétraz in een eerste reactie weten. "Mijn dank gaat uit naar Gene Haas en Guenther Steiner, ik ben blij dat ze mij deze kans geven. Natuurlijk moet ik ook een dankwoord uitspreken richting mijn sponsoren. Dit is een volgende stap op weg naar de Formule 1."

De kans dat Delétraz de rol van Ferrucci overneemt is aanwezig. De Zwitser is namelijk uitgenodigd door Haas voor zowel de Braziliaanse Grand Prix als de wedstrijd in Abu Dhabi, al moet hij in de Arabische stadsstaat aan de bak in de Formule 2.

Louis Delétraz is het zoontje van voormalig Formule 1-coureur Jean-Dénis Délétraz. Hij rijdt dit jaar voor Charouz Racing Systems in de Formule 2 en kwam in 22 wedstrijden tot 62 punten. Tweemaal eindigde Delétraz op het ereschavot, tweemaal werd hij tweede. In de afgelopen jaren werd Delétraz geadviseerd door niemand minder dan Haas-rijder Romain Grosjean.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen