Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F2-grootmachten schrijven zich in voor nieuwe F3

Prema Racing en ART Grand Prix hebben hun wens om uit te komen in het nieuwe Formule 3-kampioenschap uitgesproken. De Italiaanse stal en de Franse equipe hebben zich officieel ingeschreven voor de titelstrijd die in 2019 van start gaat.

Het nieuwe Formule 3-kampioenschap vervangt de huidige GP3-klasse, al zal veel van de GP3 bewaard blijven. Zo wordt verwacht dat alle GP3-teams hun entreebewijs behouden en wordt er in het voorprogramma van de Formule 1 gereden.

Formule 3-teambaas Frits van Amersfoort liet Racingnews365 in een eerder stadium al weten dat de nieuwe reglementen verre van duidelijk zijn . "In werkelijkheid betekent dat zoveel als dat de GP3-sticker er af gaat en er een F3-sticker op komt. Het is een lastige situatie, aangezien nog niemand van de F3-teams weet waar-ie volgend jaar aan toe is", sprak Van Amersfoort in de zomer. "We zouden eigenlijk nog een jaar doorgaan met dit chassis alvorens er een nieuwe kwam en we hebben er kortgeleden nog behoorlijk in moeten investeren, maar de plannen hebben een nieuwe koers aangenomen. Zelfs René Rosin (teambaas Prema, red.), iemand waarvan ik verwacht dat hij zijn schaapjes wel op het droge heeft, weet niet wat hij kan verwachten." Rosin heeft er dus voor gekozen om toe te treden tot de nieuwe F3-klasse, hetzelfde geldt voor zijn collega's van ART. Rosin is momenteel met Prema actief in het Europese F3-kampioenschap, waarin Van Amersfoort een team bestuurt en Mick Schumacher een van de blikvangers is. ART combineert haar F2-bezigheden niet met een deelname in de F3, zoals Prema, maar rijdt in de GP3 Series.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'