Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Familie De Villota treft schikking met Manor

Vijf jaar na het tragische ongeval van De Villota is er overeenstemming bereikt over een schadevergoeding aan de familie van de voormalig coureur. De Villota crashte in 2012 bij een test tegen een vrachtwagen van het team van Manor.

De Villota voerde namen Marussia een rechtelijntest uit op het vliegveld van Duxford in 2012. Daarbij crashte ze op een vrachtwachten van het team. De Spaanse coureur botste tegen de openstaande laadklep van de trailer en liep zware verwondingen op. Als gevolg van de crash verloor ze een oog. Een jaar later overleed De Villota aan de gevolgen van een hartaanval op 33-jarige leeftijd. De familie vond dat Marussia/Manor nalatig was en eiste een schadevergoeding. De partijen stevenden af op een rechtszaak, maar nu is er een schikking getroffen. Hierdoor is de rechtszaak van de baan. " Het was een tragisch ongeval waarvan iedereen binnen het team erg van schrok. Ze wordt zeer gemist", laat een woordvoerder van Manor weten.

De advocaat van de familie De Villota laat weten dat de familie blij is dat er een akkoord is bereikt. " De familie van Maria de Villota is verheugd om mede te delen dat er een akkoord is bereikt over het geschil met het Manor F1 Team naar aanleiding van Maria’s ongeval op 3 juli 2012. Het ongeval vond plaats om meerdere redenen. Een daarvan was een vrachtwagen die op een verkeerde plek stond geparkeerd waar Maria niets aan kon doen” Over de hoogte van de schadevergoeding is niets bekend.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'