Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Familie Schumacher haalt uit naar Steiner: "Misschien moet hij een cursus volgen"

Het heeft er alle schijn van dat Mick Schumacher volgend jaar geen zitje meer heeft in de Formule 1. Haas gaat voor Nico Hulkenberg, tot frustratie van oom Ralf Schumacher. Volgens de Duitser kan zijn neefje weinig tot niets goed doen in de ogen van teambaas Guenther Steiner.

Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Nico Hulkenberg deze week aangekondigd bij Haas als vervanger van Mick Schumacher. De jonge Duitser moet plaats maken voor de Formule 1-routinier, nadat hij het hele seizoen lang vol overgave vocht voor zijn plekje.

Het mocht niet baten, zo vreest ook oom Ralf Schumacher op het Duitse Sky. "Het denk niet dat Haas in het voordeel van Mick gaat beslissen. Anders hadden ze dat al lang gedaan. Ik denk dat de manier waarop het team met Mick omgaat en de 'openheid' van teambaas Guenther Steiner - ik zal het maar beleefd omschrijven - niet per se positief."

Mick kan niets goed doen

Volgens Ralf kan zijn neefje eigenlijk helemaal niets goed doen bij Steiner. Wat hij ook doet en hoe hard Mick zijn best doet, tevreden werd de teambaas nooit. "Mick heeft laten zien dat het potentieel er is. Maar wat hij ook deed, het team en Steiner waren er nooit tevreden mee."

"Dat verdrag kan niet worden verklaard door normale normen. Het moet wel bijna iets persoonlijks zijn", vermoedt Ralf. "Ik denk niet dat Steiner het kan hebben als de focus bij Haas op iemand anders ligt. Hij wil heel graag op de voorgrond treden", hekelt hij de Italiaan.

Volgens de analist van Sky kan Steiner dan ook nog wat leren over leiderschap. "Dit kan je toch geen personeelsbeleid noemen. Je moet je personeel motiveren. Mick staat voortdurend onder druk om geen fouten te maken, anders mag hij niet voor het Haas-team blijven rijden", aldus Ralf, die vindt dat Steiner 'in de winter een cursus moet volgen'.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'