Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fans beoordelen Formule 1 seizoen met een voldoende

Het Formule 1 seizoen 2017 was er een met hoge pieken en diepe dalen. Spraakmakende races werden afgewisseld met oersaaie races. De Nederlandse fans toonden zich desondanks tevreden over het seizoen.

Het jaar 2017 was het seizoen van de tweestrijd tussen Ferrari en Mercedes. Het gevecht tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton en voor de Nederlandse fans een seizoen waarin de fans vaak moesten slikken na wéér een uitvalbeurt voor Max Verstappen. Het jaar werd met een fantastische oktobermaand nog gered voor de Nederlander en veel fans zijn de pech al lang weer vergeten. De nieuwe auto's zagen er prachtig uit, maar de actie op de baan nam sterk af. Uiteindelijk lag het aantal inhaalacties liefst 50% lager dan in 2016. Spectaculaire races als Baku werden afgewisseld door optochten als Monaco of Abu Dhabi.

Massaal gaven de Formule 1 fans gehoor aan onze oproep om het seizoen een cijfer te geven. Daarbij gaven 34% van de mensen het seizoen een zeven, gevolgd door 30% wat het seizoen een zes gaf. 17% van de Nederlandse F1-fans hield een erg goed gevoel over aan het seizoen en gaf het liefst een acht. Gemiddeld genomen kwam het eindcijfer uit op een zeven. Wat ons betreft een cijfer dat wel past bij het seizoen. Ondanks de strijd tussen Vettel en Hamilton en twee zeges voor Max Verstappen, was het geen seizoen waaraan we over tien jaar nog terug zullen denken. Daarvoor waren er te weinig echte gevechten op de baan, ontbraken onvoorspelbare races, spectaculaire crashes of bijzondere acties.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"