© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Favorieten Dakar Rally 2019: de motoren

Het zijn misschien wel de grootste helden van de Dakar Rally, de motorcoureurs. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen en niet beschermd door een rolkooi waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn.

Drie van de belangrijkste favorieten voor de eindzege bij de motoren mag je met enige verbeeldingskracht teamgenoten noemen van Max Verstappen. Het drietal Sam Sunderland, Toby Price en Matthias Walkner komen uit voor het Red Bull KTM-team. Laatstgenoemde ging er vorig jaar met de eindoverwinning vandoor namens datzelfde team.

Het KTM-fabrieksteam mag sowieso als hét te kloppen team worden beschouwd. Vorig jaar bezette de Oostenrijkse formatie drie van de vier eerste plaatsen. Kevin Benavides wist namens het Monster Energy Honda-team een één-twee-drie te voorkomen. De Argentijn hoopt in 2019 een nieuwe gooi te doen naar de eindoverwinning. Hij wordt bij Honda geflankeerd door toprijders Paulo Goncalves en Joan Barreda Bort.

Het Japanse Yamaha vaardigt voor de zwaarste rally ter wereld ook bepaald geen kleine jongens af. De Fransmannen Xavier de Soultrait en Adrien van Beveren wisten eerder het podium nog niet te bestijgen, maar daar moet dit jaar verandering in komen.

Pablo Quintanilla stond wel al eens op het podium, in 2016. De Chileen komt uit op een Husqvarna en mag tot de outsiders voor (dag)succes worden gerekend. Hetzelfde kan worden gezegd van de Fransman Michael Metge, die voor de woestijnrally een Sherco tot zijn beschikking heeft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen