Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Favorieten Dakar Rally 2019: de motoren

Het zijn misschien wel de grootste helden van de Dakar Rally, de motorcoureurs. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen en niet beschermd door een rolkooi waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn.

Drie van de belangrijkste favorieten voor de eindzege bij de motoren mag je met enige verbeeldingskracht teamgenoten noemen van Max Verstappen. Het drietal Sam Sunderland, Toby Price en Matthias Walkner komen uit voor het Red Bull KTM-team. Laatstgenoemde ging er vorig jaar met de eindoverwinning vandoor namens datzelfde team.

Het KTM-fabrieksteam mag sowieso als hét te kloppen team worden beschouwd. Vorig jaar bezette de Oostenrijkse formatie drie van de vier eerste plaatsen. Kevin Benavides wist namens het Monster Energy Honda-team een één-twee-drie te voorkomen. De Argentijn hoopt in 2019 een nieuwe gooi te doen naar de eindoverwinning. Hij wordt bij Honda geflankeerd door toprijders Paulo Goncalves en Joan Barreda Bort. Het Japanse Yamaha vaardigt voor de zwaarste rally ter wereld ook bepaald geen kleine jongens af. De Fransmannen Xavier de Soultrait en Adrien van Beveren wisten eerder het podium nog niet te bestijgen, maar daar moet dit jaar verandering in komen. Pablo Quintanilla stond wel al eens op het podium, in 2016. De Chileen komt uit op een Husqvarna en mag tot de outsiders voor (dag)succes worden gerekend. Hetzelfde kan worden gezegd van de Fransman Michael Metge, die voor de woestijnrally een Sherco tot zijn beschikking heeft.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer