© Racingnews365

Nieuwsoverzicht

Favorieten Dakar Rally 2019: De Rooy versus Kamaz

Wereldwijd geniet het vrachtwagenklassement misschien niet het meeste aanzien, maar in Nederland wordt juist die strijd altijd nauwgezet gevolgd. Dit om de doodeenvoudige reden dat hier de meeste kanshebbers voor de eindzege meestrijden en Nederland veruit het meeste aantal truckers levert.

Wie Dakar zegt, zegt Gerard de Rooy. Hoewel, in 2018 was dat niet het geval, want toen stond hij niet aan de start, maar in 2019 is de vedette weer van de partij. Gehuld in het kenmerkende groen van sponsor Petronas zal De Rooy met zijn Iveco jacht maken op de eeuwenoude Russische concurrenten van Kamaz.

In 2018 was het Eduard Nikolaev die er met het goud vandoor ging, iets wat hij in 2019 hoopt te herhalen. Daarvoor zal hij tevens af moeten rekenen met land- en merkgenoot Ayrat Mardeev.

Verdere Nederlandse inbreng is er natuurlijk ook in de persoon van Martin van de Brink, die in het kenmerkende rood-zwart van de Renault-truck hoge ogen hoopt te gooien. De concurrentie vanuit eigen land is echter moordend, aangezien Team De Rooy ook trucks prepareert voor Ton van Genugten, in de editie van 2018 goed voor vier dagsuccessen, en voor Maurik van den Heuvel.

De vierde wagen van de formatie uit Son is voor Federico Villagra, de Argentijn die vorig jaar tot de voorlaatste dag van het evenement voor de eindoverwinning kon gaan. Andere namen om rekening mee te houden zijn die van de Tsjechen Ales Loprais, Martin Macik en Martin Kolomý en de Rus Siarhei Viazovich.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen