FE-teambaas verklapt: "Toro Rosso wil Albon van ons overnemen"

19 okt. 2018 17:18 René Oudman 0 reacties
Het heeft er alle schijn van dat de 22-jarige Britse Thai Alexander Albon volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 gaat maken. De jonge Formule 2-coureur zou eigenlijk voor Nissan e.dams in de Formule E gaan rijden, maar Toro Rosso is hard op weg om Albon uit zijn contract te weken.

Dat erkent Nissan e.dams-teambaas Jean-Paul Driot. De Fransman kon Albon niet laten rijden tijdens de collectieve FE-testdagen, omdat Toro Rosso hem persoonlijk had gevraagd de Britse Thai te laten gaan.

“Het nieuws kwam uit het niets. Alex belde me eerst, en daarna kreeg ik een telefoontje van Helmut Marko vanuit Japan", laat Driot weten aan FormulaSpy. "Ik wist dat het proces in werking was gezet en we een oplossing moesten zoeken. Alex had een contract voor drie seizoenen getekend met Nissan e.dams, we waren veel van plan. Het is erg gecompliceerd en ik denk dat Nissan erg redelijk is geweest.”

"Voor een 22-jarige rijder is dit een geweldige kans. We hadden het hem moeilijk kunnen maken, wijzende op zijn contract. Zoiets moet je mijns inziens echter niet in de weg zitten. Ik heb altijd met jonge rijders gewerkt, dus toen Toro Rosso belde en me vertelde dat ze hem wilden, zijn we samen naar een oplossing gaan zoeken. Daarom heeft hij niet getest.”

Albon moet Daniil Kvyat vergezellen bij Toro Rosso. De Rus keert na iets meer dan een jaartje afwezigheid terug achter het stuur van een van de wagens van het Italiaanse team. Het zal ten koste gaan van Brendon Hartley, voor wie geen plek meer is als Albon bij Toro Rosso aanschuift.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen