© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Feest' bij McLaren-Honda: 750 plaatsen gridstraf

09 sep. 2017 11:40 Ruud Dimmers 0 reacties
De samenwerking tussen het Formule 1 team van McLaren en motorleverancier Honda is uitgedraaid op een mislukking. Dat is na tweeënhalf jaar wel duidelijk en de statistieken liegen niet. Liefst 750 plaatsen gridstraf moest McLaren incasseren sinds 2015.

Trieste mijlpaal voor McLaren-Honda

McLaren praat momenteel nog altijd met Renault over een overstap. Het Britse team staat momenteel negende in het WK bij de constructeurs. Een voor het team beschamende positie.

Dit seizoen zijn de prestaties van Honda wederom om te huilen. Ondanks de torenhoge verwachtingen, draaide het uit op loze beloftes. Slechts elf punten scoorden Alonso en Vandoorne voor McLaren, waarmee het alleen Sauber achter zich weet te houden.

Er is maar een statistiek waarin McLaren-Honda stijf bovenaan staat: Het 'kampioenschap' met de meeste gridstraffen! Dit seizoen scoren Alonso en Vandoorne weer straf na straf. Sinds 2015 staat het aantal gridstraffen nu op 750. Een triest record, wat ook direct de reden is voor een 'feest'... een afscheidsfeest wel te verstaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen