Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Feilloos Ferrari haalt schouders op: "Zitten niet eens in de buurt van de limiet"

Ferrari kan nog een stuk harder, zo bevestigt Carlos Sainz, wiens teamgenoot aan het einde van de tweede testdag bovenaan de tijdenlijst stond.

Sainz Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari maakt de eerste twee testdagen veel indruk op de rest in de Formule 1-paddock. De Italianen zijn het snelste en het meest betrouwbare team op dit moment.

Carlos Sainz is dan ook tevreden met de voortgang, al zegt hij dat de rondetijden echt helemaal niets betekenen. Ferrari zit namelijk nog heel ver weg van echte snelle tijden.

"Wat betreft betrouwbaarheid hebben we een goede start achter de rug. We hebben twee dagen getest zonder een enkel probleem, dus dat is bemoedigend. Daarom zijn we hier in Barcelona."

"Helaas is het voor de fans niet heel spannend, want we komen niet eens in de buurt van de limiet van de auto. Maar we rijden rondjes, en dat doen we op een normale manier."

Ferrari niet bovengemiddeld goed

Sainz heeft zelf helemaal niet het gevoel dat Ferrari het zo geweldig doet. Voor hem voelt alles gewoon normaal aan. Hij heeft geen flauw idee hoe de F1-75 zich verhoudt tegenover de andere bolides.

"Het gevoel is niet goed na de start, maar gewoon normaal. Ik wil het een normale start noemen, want we hebben geen problemen gehad en hebben ons programma af kunnen werken."

"Als je me vraagt: 'is het goed of slecht', dan weet ik het niet. Met deze auto's kan het, afhangend van de hoeveelheid brandstof, namelijk tot wel drie of vier seconden van elkaar verschillen in rondetijd."

"Waar sta ik en hoe staan de anderen ervoor? Het is onmogelijk om te voorspellen. Het is onmogelijk om te weten", zo klinkt hij realistisch.

Ook interessant:

Zo volg je alles van de Formule 1-testdagen in Barcelona!

De testdagen staan op het punt van beginnen! In de onderstaande video leggen we je uit hoe je alles volgt over de F1-testdagen in Barcelona!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"