Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Feilloos Ferrari haalt schouders op: "Zitten niet eens in de buurt van de limiet"

Ferrari kan nog een stuk harder, zo bevestigt Carlos Sainz, wiens teamgenoot aan het einde van de tweede testdag bovenaan de tijdenlijst stond.

Sainz Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari maakt de eerste twee testdagen veel indruk op de rest in de Formule 1-paddock. De Italianen zijn het snelste en het meest betrouwbare team op dit moment.

Carlos Sainz is dan ook tevreden met de voortgang, al zegt hij dat de rondetijden echt helemaal niets betekenen. Ferrari zit namelijk nog heel ver weg van echte snelle tijden.

"Wat betreft betrouwbaarheid hebben we een goede start achter de rug. We hebben twee dagen getest zonder een enkel probleem, dus dat is bemoedigend. Daarom zijn we hier in Barcelona."

"Helaas is het voor de fans niet heel spannend, want we komen niet eens in de buurt van de limiet van de auto. Maar we rijden rondjes, en dat doen we op een normale manier."

Ferrari niet bovengemiddeld goed

Sainz heeft zelf helemaal niet het gevoel dat Ferrari het zo geweldig doet. Voor hem voelt alles gewoon normaal aan. Hij heeft geen flauw idee hoe de F1-75 zich verhoudt tegenover de andere bolides.

"Het gevoel is niet goed na de start, maar gewoon normaal. Ik wil het een normale start noemen, want we hebben geen problemen gehad en hebben ons programma af kunnen werken."

"Als je me vraagt: 'is het goed of slecht', dan weet ik het niet. Met deze auto's kan het, afhangend van de hoeveelheid brandstof, namelijk tot wel drie of vier seconden van elkaar verschillen in rondetijd."

"Waar sta ik en hoe staan de anderen ervoor? Het is onmogelijk om te voorspellen. Het is onmogelijk om te weten", zo klinkt hij realistisch.

Ook interessant:

Zo volg je alles van de Formule 1-testdagen in Barcelona!

De testdagen staan op het punt van beginnen! In de onderstaande video leggen we je uit hoe je alles volgt over de F1-testdagen in Barcelona!

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x