Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felipe Massa boos: 'Sainz heeft me bewust opgehouden'

Felipe Massa eindigde in zijn laatste kwalificatie voor de GP van Brazilië niet verder dan de tiende plaats. Volgens Massa had er veel meer ingezeten, maar werd hij opgehouden door Carlos Sainz. Sainz gaf het ophouden ook nog eens ruiterlijk toe na afloop, beweert Massa.

In het eerste en tweede deel van de kwalificatie zat Massa er op 'eigen bodem' goed bij. Tijdens Q1 noteerde hij de vierde tijd, terwijl hij tijdens Q2 de zevende tijd klokte. Daarmee leek het erop dat Massa op weg was naar een goede eindklassering tijdens de kwalificatie, maar daar stak Carlos Sainz een stokje voor. Volgens Massa werd hij bewust opgehouden door Sainz, die dat na afloop ook nog toegaf. "Het kan gebeuren dat je het niet in de gaten hebt, maar bewust iemand ophouden kan echt niet" , zei een ziedende Massa na afloop van de kwalificatie.

"Toen ik later aan hem vroeg of hij het expres deed, gaf hij dat toe. Hij hield me op, omdat ik zijn longrun gisteren verpestte. Dat was zijn uitleg" , doet Massa een boekje open. "Dit kan echt niet. Ik had makkelijk vijf plaatsen verder kunnen eindigen" , vervolgt Massa zijn relaas. "Ik hoop dat de wedstrijdleiding hier nog naar gaat kijken. Hij wist dat ik er reed en blokkeerde me bewust" , besluit een withete Massa.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024