Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Felipe Masa besloot zelf om te stoppen'

Nadat hij vorig jaar een pensioen van een paar weken genoot, heeft Felipe Massa nu echt afscheid genomen van de Formule 1. De Braziliaan kondigde zijn afscheid zelf aan, maar eigenlijk werd nooit echt duidelijk of Williams hem op straat had gezet of dat hij zelf was opgestapt.

Paddy Lowe, technisch directeur van Williams, verklaart tegenover Motorsport.com hoe het afscheid van Felipe Massa tot stand kwam. "Hij wilde dat Williams een beslissing maakte voor de Grand Prix van Brazilië. Tijdens die wedstrijd wilde hij afscheid nemen, mocht Williams niet met hem verder willen" , aldus Lowe. Omdat Williams geen garanties kon geven, besloot Massa zelf om er mee stoppen. "Hoewel hij een sterke kandidaat was voor het stoeltje, konden we niet voor de GP van Brazilië een keuze maken." "Daarom heeft hij uiteindelijk besloten om er mee te stoppen" , legt Lowe uit.

Williams wilde dus zeker niet af van Massa, zo benadrukt Lowe. De technisch directeur vond Massa 'erg sterk' dit seizoen. "Hij was een goede referentie voor de ontwikkeling van de wagen. Dat heb je altijd nodig binnen een team, anders kan je de vooruitgang niet meten." "Hij heeft het gehele seizoen erg sterk gereden, er zaten geen zwakke dagen tussen. Hij was erg waardevol voor ons" , is Lowe vol lof over Massa.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024