Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felipe Massa: 'Ik deed niks verkeerd bij Verstappen'

De touché tussen Felipe Massa en Max Verstappen was voor Max Verstappen een cruciaal moment in de wedstrijd. Nadat Max werd afgesneden door Massa moest hij met een lekke band de pits opzoeken, waardoor hij voor de tweede keer aan een inhaalrace moest beginnen. Volgens Felipe Massa had Max beter kunnen wachten en deed hij zelf niets fout.

Tegenover de camera van Ziggo Sport liet Massa na afloop van de race weten dat Max de lekke band vooral aan zichzelf te wijten had. "Hij zat aan de buitenkant, remde laat en had daar gewoon geen ruimte. Hij had gewoon moeten wachten en het later nog een keer moeten proberen. Wie bij de eerste bocht aan de binnenkant van de bocht zit heeft het voordeel, dus ik deed niet veel verkeerd" , analyseerde Massa de situatie met de Nederlander.

Volgens Massa was de actie van Max niet zo slim, omdat Verstappen hem waarschijnlijk toch wel had ingehaald. "Jammer genoeg raakten we elkaar en leverde hem dat schade op. Hij had me zeker op een andere moment in kunnen halen" , stelde Massa. Uiteindelijk werd de touché tussen Verstappen en Massa bekeken door de stewards, maar niet bestraft. Op de vraag af een straf misschien wel op z'n plaats was geweest, reageerde Massa fel. "Ik heb helemaal niets verkeerd gedaan, dus waarom zou ik gestraft moeten worden? Misschien dat jij een fan bent van Max, maar ik deed echt niets verkeerd" , beet hij van zich, terwijl hij wegliep van de camera.

B3VvXwXpN28

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi