Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Felipe Massa: 'Williams koos voor het geld'

Williams F1 staat dit seizoen met twee relatief onervaren coureurs op de grid en speelt vooralsnog geen rol van betekening op de baan. Volgens voormalig Formule 1 coureur Felipe Massa heeft Williams dan ook een verkeerde keuze gemaakt.

"Het klopt inderdaad dat Williams kampt met financiële problemen. Daarom hebben ze voor 2018 ook gekozen voor het geld, althans zo zie ik dat," aldus Massa in gesprek met Motorsport-Total.com. Williams koos begin 2017 al voor Lance Stroll die mede dankzij de gevulde portemonnee van zijn vader een stoeltje kreeg aangeboden. Dit jaar gaf het team de voorkeur aan Sergey Sirotkin vanwege het sponsorgeld dat de Rus meebracht. Massa is dan ook niet zo verbaasd dat zijn voormalige werkgever tot nu toe niet goed presteert. "Als een team de beslissing maakt op basis van sponsorgeld en niet kiest voor de coureur die op de baan overtuigt dan kun je geen succesvol seizoen hebben."

Tot nu toe is het Stroll en SIrotkin nog niet gelukt om punten te scoren waarmee Williams het enige team is dat nog op nul punten staat. Een terugkeer van Felipe Massa is vrijwel uitgesloten. De Braziliaan heeft eind vorig jaar bewust de keuze gemaakt om met pensioen te gaan en vermaakt zich dan ook prima. "Ik denk nog steeds met veel plezier aan de Formule 1 en heb ook nog een goede verstandhouding met Williams. Maar nee, een terugkeer zit er niet in, ik sta nog steeds volledig achter mijn beslissing om te stoppen en geniet volop van mijn 'nieuwe' leven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"