Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Felle Verstappen: "Heb geen andere coureur nodig om het uitdagend te maken"

Max Verstappen domineert de afgelopen jaren de Formule 1 en lijkt nu voor het eerst weer tegen wat meer concurrentie aan te lopen. Volgens de Nederlander heeft hij tegenstand van andere teams echter niet eens nodig om het voor zichzelf uitdagend te maken.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De dominantie van Max Verstappen lijkt ook in 2024 door te gaan, al komen met name Ferrari en McLaren echt wel dichterbij. Lando Norris versloeg de wereldkampioen op snelheid in Miami, mede omdat Verstappen het gehele weekend niet heel blij was met zijn RB20. Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna krijgt Verstappen dan ook de vraag of hij meer uitgedaagd wordt. Hij geeft een duidelijk antwoord.

"Zo ziet het er vanaf de buitenkant uit, alsof er geen uitdaging is", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik doe er elk weekend alles aan om er het beste uit te halen. Voor mij is het nooit saai en ik heb geen andere coureur of ander team nodig om het uitdagend te maken. Ik daag mezelf constant uit om het beste uit alles te halen. Het is niet zo alsof ik iets mis of dat ik wacht op meer waardering of validatie voor wat we doen."

Moet Verstappen dit seizoen perfecter acteren om zeges te pakken, terwijl het vorig jaar makkelijker ging? De Nederlander is niet overtuigd. "De vraag is of wij alles goed deden en de concurrentie fouten maakte, of andersom. Het is lastig te zeggen. Natuurlijk moet je altijd proberen om op de toppen van je kunnen te presteren. Dat gebeurt alleen niet. Het gaat niet ieder weekend perfect. Dat is onmogelijk, maar je streeft er naar om zo dicht mogelijk bij perfectie te komen. Soms draait dat op iets goeds uit, in Miami ging het wat minder. Maar als andere teams verbeteren en hun auto meer op de onze lijkt, komen ze automatisch wat dichterbij."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco