Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Fenomenale Verstappen geroemd door Red Bull: "Een buitengewone prestatie"

Max Verstappen lijkt wel in een ander kampioenschap te zitten dan de rest van het Formule 1-veld. Met een voorsprong van ruim 53 punten op zijn teamgenoot Sergio Perez op plek twee lijkt een echte titelstrijd dit jaar teveel gevraagd. Het maakt niet uit in welke taal je de kranten leest, iedereen is onder de indruk over de prestaties van de Nederlander. Zo ook zijn eigen teambaas.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft alleen maar lovende woorden voor Max Verstappen. In gesprek met onder andere RacingNews365 heeft hij het volgende te zeggen: "Max heeft een fenomenale prestatie geleverd vandaag."

Er was zo weinig concurrentie voor de Nederlander dat zijn aandacht ergens anders op gevestigd was: "Het meest spannende van de race voor hem waren waarschijnlijk de statistieken, aangezien wij als enige twee auto's met de mediums van start gingen. Zijn start was goed maar hij moest streng en rechtvaardig zijn tegenover Carlos Sainz richting de eerste bocht. Daarna lag de race in zijn handen en die leidde hij op een briljante manier. We hebben elke compound van de banden gebruikt vandaag en hij had de snelheid om een gat te creëren van 24 seconden richting het einde van de race. Een uitstekende prestatie", aldus de Britse teambaas.

Een 'conservatieve' bandenstrategie

De bandenstrategie van het team had wellicht wat anders gekund. Horner zegt hier het volgende over: "Het starten op de mediums was misschien wat aan de conservatieve kant. We waren bang dat de softs heel snel zouden degraderen en dan hadden we op het randje van een drie-stopper gezeten. We hadden het gevoel dat deze strategie ervoor zou zorgen dat het racetempo beter te houden was, en dat bleek ook het geval."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin