Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso blij met komst van de Halo

Formule 1 coureur Fernando Alonso is blij dat de Halo volgend jaar op de F1-auto's zit. Volgens de Spanjaard is iedere vorm van extra veiligheid welkom in de autosport. Dat het uiterlijk van de auto's er flink op achteruit gaat neemt Alonso op de koop toe.

Tijdens de FIA-persconferentie in Hongarije schaarde Alonso zich achter de voorstanders van de introductie van de Halo. De Spanjaard is van mening dat de Halo al enkele levens had kunnen redden. " Als we terug in de tijd gaan dan had de Halo al enkele van mijn collega coureurs kunnen redden. We zouden dan allemaal erg blij zijn. Veiligheid, dat is het enige waar het uiteindelijk om draait." " Het uiterlijk, daar maak ik me niet zo druk om. Sinds ik in 2001 mijn Formule 1 debuut maakte zijn de auto's al erg veranderd. De hoogte van de neus, de cockpits etc. Vijftig jaar geleden reden de mannen nog zonder gordels."

" Voor mij is het geen vraag of de Halo er moet komen. Ik ben blij met iedere vorm van extra bescherming voor het hoofd. Als de FIA de Halo nog verder optimaliseert en als dit de beste bescherming blijkt te zijn voor het hoofd van de coureurs, dan is de Halo meer dan welkom." Alonso kreeg bijval van Sebastian Vettel en Sergio Perez. Max Verstappen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean en Kevin Magnussen waren fel tegen de invoering van de Halo.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen