© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso blij met komst van de Halo

27 jul. 2017 17:23 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Fernando Alonso is blij dat de Halo volgend jaar op de F1-auto's zit. Volgens de Spanjaard is iedere vorm van extra veiligheid welkom in de autosport. Dat het uiterlijk van de auto's er flink op achteruit gaat neemt Alonso op de koop toe.

Alonso: 'De Halo had al diverse levens kunnen redden'

Tijdens de FIA-persconferentie in Hongarije schaarde Alonso zich achter de voorstanders van de introductie van de Halo. De Spanjaard is van mening dat de Halo al enkele levens had kunnen redden.

"Als we terug in de tijd gaan dan had de Halo al enkele van mijn collega coureurs kunnen redden. We zouden dan allemaal erg blij zijn. Veiligheid, dat is het enige waar het uiteindelijk om draait."

"Het uiterlijk, daar maak ik me niet zo druk om. Sinds ik in 2001 mijn Formule 1 debuut maakte zijn de auto's al erg veranderd. De hoogte van de neus, de cockpits etc. Vijftig jaar geleden reden de mannen nog zonder gordels."

"Voor mij is het geen vraag of de Halo er moet komen. Ik ben blij met iedere vorm van extra bescherming voor het hoofd. Als de FIA de Halo nog verder optimaliseert en als dit de beste bescherming blijkt te zijn voor het hoofd van de coureurs, dan is de Halo meer dan welkom."

Alonso kreeg bijval van Sebastian Vettel en Sergio Perez. Max Verstappen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean en Kevin Magnussen waren fel tegen de invoering van de Halo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen