Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: de moderne Michel Vaillant

Fernando Alonso heeft de Formule 1 achter zich gelaten, maar de autosport zeker nog niet. Zijn verlanglijstje is langer dan dat van een kleuter tijdens Sinterklaas. De veelvraat doet denken aan één van Frankrijk's grootste autosportlegenden aller tijden.

De wat oudere generaties autosportliefhebbers zullen zijn naam ongetwijfeld herkennen: Michel Vaillant. Van Franse komaf, autocoureur van beroep en boven alles stripheld. Sinds de jaren '50 maakt deze fictieve racelegende de internationale circuits onveilig, uitkomend voor het team dat zijn vader heeft opgericht, Vaillante.

Michel racet werkelijk in alles wat een stuur en vier wielen (en soms zelfs maar twee) heeft en zelden trekt hij aan het kortste eind. De Triple Crown had hij al in de zak voordat de term überhaupt in het leven werd geroepen. Michel Vaillant heeft eigenlijk wel wat weg van Fernando Alonso, de autosport-veelvraat van nu. Natuurlijk vormde de Formule 1 de afgelopen twee decennia de hoofdmode voor Alonso. Maar sinds 2017 ruikt, proeft en neemt hij deel aan andere raceklassen. De Indy 500? Check! De 24 uur van Le Mans? Check! De 24 uur van Daytona? Check! De Dakar Rally? Wellicht! In de media wordt her en der gesproken over een mogelijk debuut van de Spanjaard in de editie van 2020. Het Toyota Gazoo Racing team waarvoor Alonso uitkomt in het WEC doet immers ook mee aan de Dakar Rally, onder andere met de Nederlander Bernhard ten Brinke achter het stuur. De lijntjes zijn dus kort, terwijl de gretigheid van de tweevoudig wereldkampioen niet ter discussie staat. Eén en één is twee. Wie wat verder in de berichten duikt, stuit tevens op de geruchten dat Alonso op de nominatie staat om namens datzelfde Toyota deel te nemen aan de rally van Monte Carlo, binnen het WRC misschien wel dé meest iconische beproeving van mens en machine. Kan de man uit Oviedo op die manier en via Toyota die grote allrounder worden die Michel Vaillant ooit was en nog altijd is (enkele jaren werd de serie nieuw leven ingeblazen)? Alleen de tijd zal het leren. Een ding spreekt voor Fernando Alonso. De Spanjaard lijkt, precies zoals Michel in de stripboeken, niet ouder te worden. Scheer die nonchalante baard af en daaronder schuilt het jongensachtige gezicht van de Alonso die in 2001 aan de start stond van zijn eerste Grand Prix. Hij opereert al bijna twee decennia aan de top van de autosport. Natuurlijk, zijn getekende evenbeeld loopt wat jaartjes op hem voor, maar Fernando is nog lang niet klaar. Nog lang niet...

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024