© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso en F1-team McLaren bijna akkoord over nieuw contract

17 okt. 2017 16:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Na maanden van wikken en wegen, en het schemeren met opties die er niet zijn, lijkt Fernando Alonso eindelijk zijn contract met McLaren te gaan verlegen. Teambaas Zak Brown heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe deal op korte termijn officieel is.

Tekent Alonso tijdens GP Amerika eindelijk zijn nieuwe Formule 1 contract?

De zoektocht naar een betere auto voor 2018 leverde Fernando Alonso niets op. De drie topteams hadden geen interesse in zijn diensten en een flirt met Williams en Renault werd nooit serieus. Nu McLaren volgend jaar verlost is van de Honda-motoren is dat team de beste deal voor de Spanjaard.

Teambaas Zak Brown verwacht een snelle bekendmaking van het aanblijven van Alonso. Het proces duurde maanden, maar daar was een reden voor.

"We wilden eerste de races in Azië achter de rug hebben en de focus lag op de motorendeal met Renault. Nu dat in kannen en kruiken is verwacht ik dat we snel positief nieuws hebben omtrent de toekomst van Alonso."

"Fernando is donderdag aanwezig tijdens de FIA-persconferentie, maar we moeten de deal eerst rond hebben voordat we dit officieel bekend kunnen maken."

Volgens Zak Brown is het voor Fernando Alonso in 2018 mogelijk om weer deel te nemen aan de Indy 500. De Spanjaard maakte dit jaar op indrukwekkende wijze zijn debuut. De avonturen van Alonso werden door miljoenen (F1-)fans op de voet gevolgd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen