Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso heeft geen goed woord over voor Honda

Komend weekend rijden Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne voor de laatste keer met Honda motoren. In 2018 rijden ze met Renault-motoren, tot grote opluchting van Alonso. De Spanjaard is helemaal klaar met Honda en kan zich naar eigen zeggen geen enkel positief moment herinneren.

De afgelopen drie seizoenen reed Alonso voornamelijk in de grijze middenmoot, terwijl hij had gehoopt op veel overwinningen. Het ooit zo prestigieuze en succesvolle McLaren-Honda had de Formule 1 moeten domineren, maar het liep uit op een totale mislukking. De Honda-motor was veel te langzaam en zeer onbetrouwbaar. In drie jaar tijd kwam Alonso dan ook niet verder dan een vijfde plaats als beste resultaat. Hij kan zich daarom ook geen positieve momenten voor de geest halen van de afgelopen drie jaar. "Het is moeilijk om een goede race te benoemen. De snelheid was er op geen enkel moment de afgelopen drie jaar" , zegt Alonso in Abu Dhabi.

"Het enige moment waarop ik blij was met Honda, was tijdens de Indy500" , weet Alonso er toch nog één positief moment uit te persen. Saillant detail is dat Alonso tijdens de Indy500 óók uitviel met motorproblemen. Toch kan Alonso wel wat positiefs melden over de afgelopen drie jaar, al heeft het niks met Honda te maken. "De wilskracht van het team was enorm. Er was niet één iemand in het team die opgaf, ondanks de slechte motor." "Dat is positief en daar heb ik veel van geleerd de afgelopen jaren" , aldus Alonso.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs